l1
l2


 

Mikkelsen lesz Velenczei csapattársa a Rally Hungaryn

Október 25.
Igazi világsztárral gazdagodott a II. Rally Hungary nevezési listája – a nyíregyházi pályákra a Topp-Cars csapatának Skoda Fabia Rally2 Evo-jával Andreas Mikkelsen érkezik Ola Floene társaságában.

A Topp-Cars csapata izgalmas hírt jelentett be az elmúlt napokban – a többszörös világbajnoki futamgyőztes, Andreas Mikkelsen és régi-új társa, Ola Floene bizonyíthatja versenyképességét a 2020-as rali Európa Bajnokságának negyedik futamán, a novemberi Rally Hungary-n. Mikkelsen, aki az ERC (akkori IRC) eseményeit a világbajnokság szintjére jutása előtt teljesítette, egy Pirelli-vel felszerelt Skoda Fabia Rally2 Evo-val fog közlekedni az aszfaltos eseményen november 6-8. között.

A Topp-Cars versenyzői felállása
A Topp-Cars csapatának szárnyai alatt Mikkelsen és Floene jogosult lesz az ERC pontokra, Velenczei Ádám és Szőke Tamás csapattársakkal együtt. Velenczei, a magyar rali felemelkedő tehetsége Szőke mellett két dobogót és egy győzelmet szerzett az országos bajnokságban ebben a szezonban. A nyíregyi futam keretében pedig a magyar kettős benevezett az ERC1 Juniorba.

Mikkelsen és Velenczei egyaránt Skoda Fabia Rally2 Evoval támadják meg a zempléni utakat, és Mikkelsen autóját a Skoda Motorsport közvetlenül szállít le a csapat Rally Hungary tesztjére, amely Pécs városa közelében zajlik. Viszló Csaba egy Peugeot 208 R2-vel teljesíti ki a Topp-Cars hármas felállását. A fiatal versenyző jogosult lesz az ERC3 és az ERC3 Junior pontokra.

A Rally Hungary csak a kezdet
Topp Gergely, a Topp-Cars tulajdonosa kifejtette, hogy a Rally Hungary-n való részvétel egy teljes 2021-es EB-kampány kezdete. "Ebben a nehéz szezonban megpróbálunk pozitívan gondolkodni, és lépésről lépésre folytatjuk a 2021-es Rally EB-be való visszatérés tervét." - mondta Topp.

"Tavaly támogattuk az ex-Skodás versenyző, Kalle Rovanpera részvételét a Szilveszter Rallye-n, most megmutatjuk az összes magyarországi ralirajongónak, ebben a nehéz időszakban egy újabb sztár potenciálját." - mondta Marek Fuks, a Topp-Cars csapatmenedzsere. "Andreas sok tapasztalattal és technikai tudással rendelkezik. Nagyon örülünk, hogy a rali világbajnokság volt gyári versenyzője szerepel a felállásban reményeink szerint sikeres eredménnyel."

Mikkelsen magasra tör a Rally EB-n
A Skoda korábbi gyári versenyzője, a 31 éves Mikkelsen elmondta: "Várom az együttműködésemet a Topp-Cars csapatával azzal a céllal, hogy harcolhassunk a győzelemért a Rally Hungary-n. Alig várom, hogy rajthoz álljak és részese legyek a sorozatnak. Remélem, hogy Ola-val és a Topp-Cars csapatával együtt élvezni fogjuk a Rally Hungary-t. Találkozunk Nyíregyházán!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33