l1
l2


 

Nyíregyházán lesz az új Renault EB premiere

November 4.
Izgalmas modellt szállít le a nyíregyházi pályákra a Toksport csapata – az Európa Bajnokság novemberi fordulóján rögtön kettő Renault Clio RSR Rally5 versenyautót is láthatunk a gyorsasági szakaszokon tehetséges versenyzők közreműködésével.

A Toksport WRT – amely egyesület a WRC2 bajnokság vezetőjét, Pontus Tidemandot terelgeti, és Chris Ingram-et egészen a 2019-es rali Európa bajnoki címig juttatta - a jövő hétvégi Rally Hungary-n visszatér egy Renault Clio RSR Rally5 modellel.

Míg a jelenlegi WRC2 versenyzők, Pontus Tidemand és Eyvind Brynildsen Skoda Fabia Rally2 evo-val mozgolódnak a szakaszokon, a Renault Sport két Clio RSR Rally5 autót állít rajthoz - Ola Jr Nore és Rachele Somaschini feltörekvő tehetségek az idei sorozat utolsó három futamán bizonyíthatnak a francia üdvöskével.

A Rally Hungary lesz a Toksport első Európa bajnoki futama ugyanezen tavalyi esemény óta, mely során Ingram megszerezte címét. A novemberi hétvégén Nore és Somaschini egyaránt értékes pontokért száll harcba az ERC3 Junior kategóriában, amelyet jelenleg Ken Torn vezet. Nore az EB újonca, de Somaschini ebben a szezonban mind a Rally di Roma, mind a Rally Liepaja eseményén rajthoz állt egy Peugeot 208 Rally4-essel.

A Toksportnak ez az új fejezete már több hónapja tervezés alatt áll, és nem kis jövőt jósolnak az új fejlesztésnek. A csapat hivatalos támogatást kap a Renault Sporttól, és a tervek között szerepel, hogy az autókat 2021-ben a Rally4 specifikációjára frissítsék. Ha minden az elgondolás szerint alakul, akkor ez lesz a negyedik Rally4-es autó a piacon - az M-Sport Fiesta és a Peugeot 208-as már kapható, és várhatóan decemberben homologizálják az új Opel Corsa-t.

A Clio Rally5-öst először az idei Rally Monte Carlo-n láthatták az érdeklődők, ahol tesztautóként tűnt fel, és azóta több országos rangadón megmutatta potenciálját, mint a franciaországi Clio Trophy meghatározott modellje. A Rally Hungary pedig az első alkalom lesz, amikor az autó megjelenik egy nemzetközi rali nevezési listáján.

"Nagyon örülünk, hogy a Clio Rally5 debütál az európai sorozatban." - mondta el Benoît Nogier, a Renault Sport ügyfél versenyigazgatója. "Nagyjából egy éve kezdtük el együttműködésünket a Toksporttal, amely 2020-ban hivatalos törökországi forgalmazónk lett. A kezdetektől meg vannak győződve arról, hogy az új Clio Rally5 jelenti a legjobb lehetőséget a fiatal versenyzők számára arra, hogy erős tapasztalatokat szerezzenek, mielőtt magasabb szinten bizonyítanának. A Rally Hungary az első lépés a Toksport számára, mielőtt 2021-ben frissítenék a Rally4-es specifikációra."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33