l1
l2


 

Mikkelsen a VB-n folytatja

November 4.
A remélhetőleg sikeres magyaros lendület után Andreas Mikkelsen a világbajnokság idei utolsó két fordulójában is meg szeretné mutatni potenciálját – a norvég versenyző a belga rajtot egy Skodával, míg a monzai versenyzést egy Citroen C3 WRC-vel szeretné megvalósítani.

A norvég versenyzőt az előzetes tervek szerint egy Skoda Fabia Rally2 Evo volánja mögött lehet majd látni a belga Renties Ypres Rally-n (november 19-22. között), illetve egy Citroen C3 WRC-vel várhatóan az ACI Rally Monza királykategóriáját színesítheti (december 4-6. között).

"Nem titok, hogy a Skodával beszélgettünk az Ypres-ről." - mondta Mikkelsen. "Nagyon szeretnék ott versenyezni - mint ahogy Monzában is, de még semmi sem dőlt el. Nem olyan régen egy fejlesztési teszt keretében vezettem a Skodát. Azt szerették volna, hogy adjak visszajelzést az autóról, és nagyon jó volt minden!"

Mikkelsen számára a cseh gyártóval való együttműködés nem hordoz magában újdonságot, hiszen 2017-ben uralta a WRC 2 mezőnyét Monte-Carlo-ban és Franciaországban egy gyári Fabia volánja mögött.

A 31 éves norvég éppen befejezte a Pirelli C3 tesztprogramját Szardínián, hiszen az olasz cég teljes munkaidős WRC-s visszatérésre készül 2021-ben. Az elmúlt hónapokban 1400 kilométert tett meg a szigeten egy Saintéloc által előkészített autóval. Mikkelsen reméli, hogy a Pirelli-s kapcsolatai elegendőek lesznek ahhoz, hogy rábeszéljék a milánói székhelyű vállalatot, hogy több figyelmet fordítson a világbajnokság monzai állomására.

"Egészen reális dolog lenne a Pirelli-vel a monzai futamot teljesíteni." - folytatta gondolatait Mikkelsen. "Lenne értelme, hiszen ez a Pirelli otthoni versenye."

A háromszoros rali világbajnoki futamgyőztes nem vett részt a nagyok csatájában, mióta a tavalyi Wales Rally GB-n hatodik helyen végzett a Hyundai Motorsporttal. A koreai gyártóval kötött szerződését a szezon végén nem újították meg.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33