l1
l2


 

Sikerrel zárták a Korda Racing versenyzői a Rally Hungary-t

November 10.
Remekül helyt álltak a Korda Racing versenyzői az idei magyar Európa Bajnoki futamon, Vizelli Károly és ifjabb Fekete László pályafutásuk eddig legjobb magyar bajnoki eredményét érte Nyíregyházán, Turán Frigyes pedig nagyon mélyről kapaszkodott vissza és tartotta életben reményét a bajnoki címre.

A tavalyi extrém körülmények után idén szebbik arcát mutatta az időjárás a Rally Európa Bajnokság Magyarországra érkező mezőnyének. Az idei versenyhétvége napsütéses időben kerülhetett megrendezésre, amely sokat könnyített a versenyzők dolgán tavalyhoz képest. A versenyzők azonban abban is egyet értettek, hogy könnyebb lesz idén, de semmiképp sem könnyű, hiszen a pályák felülete most is szinte méterről méterre változott, a murvás részek mellett, száraz, nedves, saras és falevelekkel borított aszfaltburkolat váltogatta egymást.

Sokakhoz hasonlóan a Korda Racing versenyzőinek is meggyűlt a baja a zempléni pályákkal, a bajnoki címért harcoló Turán Frigyes és Vizelli Károly is rögtön a szombati nyitószakaszon begyűjtött egy defektet, miután a mezőny végéről kellett megkezdeniük a felzárkózást. Fekete László viszont egészen parádés rajtot kapott el, hiszen ezen a szakaszon a teljes magyar bajnoki mezőnyben az egészen szenzációs abszolút 11. időt jegyezték be a neve mellé. Feketék a rali hatodik gyorsasági szakaszáig örülhettek, a következő pályán azonban ők is begyűjtöttek egy defektet, amivel kategóriájuk első helyéről a harmadikra csúsztak vissza.

A nap második fele így mindhárom páros számára a felzárkózásról szólt, ami igazán parádésra sikerült, hiszen a nap és a magyar bajnoki futam végén Turán Friciék az összetett negyedik, Vizelliék a hatodik, Feketéék pedig kategóriájuk harmadik helyen érkeztek célba.

"Ahhoz képest amilyen rosszul indult a verseny, egész jól sikerült a vége." - jegyezte meg Korda Erik a célban. „Fricinek és Karcsinak egy nagy pofonból kellett felállnia, azok után, hogy szombat reggel beszedték a defektet, de nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt követően még nagyobb elszántsággal folytatták a versenyt. A defekt után Frici három szakaszt is meg tudott nyerni, köztük a legfontosabbat, az extra pontokat adó záró szakaszt, ami azt jelenti, hogy az itt szerzett pontokkal a bajnokságban feljöttek a második helyre.

Hatalmas pacsi Vizelli Karcsiéknak is, akik még az utolsó szakaszon is tudtak egyet előzni, az abszolút hatodik hely a magyar bajnokságban nagyon szép eredmény! Ők vasárnap is folytatták és az EB mezőnyben is szépen helyt álltak, a közönség pedig továbbra is imádja őket! Szintén csak gratulálni tudok Fekete Laciéknak is, akik egy nagyon erős mezőnyben álltak sokáig győzelemre. Mivel az idei évet a tanulásnak szenteljük, ezért nagyon értékes az itt megszerzett rengeteg tapasztalat, valamint jó volt látni, hogy az EB mezőnnyel is felvették a versenyt a gyorsasági szakaszokon, és defekt után sem adták fel!"

A Rally Hungary végeredménye:
1. Andreas Mikkelsen/Ole Floene (NO), Skoda Fabia Rally2 1:48.31.1, 2. Grégoire Munster/Louis Louka (BEL), Hyundai i20 R5 +1.32.2, 3. Efrén Llarena/Sara Fernández (ES), Citroen C3 R5 + 2:00.3 …, 19. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5 + 9.42.0…, 26. Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4 +16:36.4…

A Nyíregyháza Rally végeredménye:
1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 MkII 1:11:09.1, 2. Klausz Kristóf/Csányi Botond, Ford Fiesta R5 R5 + 1:11.7, 3. Német László/Szabó István, Skoda Fabia R5 + 1:30.7, 4. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R54 + 2:29.7, 6. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5 +4:28.5, 14. Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4 (RC4 3. hely) + 9:41.6

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, Bioextra Zrt, BIO-EU Kft., Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Revo-Tec Kft, Gemix Kft, 24H Parcel Zrt, Music Engine Kft, Corax-Bioner Zrt, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Iramko Trade, BWS Belsőtér, Arezzo Design, Szerszámbróker Kft, Hankook Racing Tyres, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33