l1
l2


 

Hadik: Problémamentes hétvége, páratlan eredménnyel

November 13.
Bajnoki futamgyőztesként és egyben sikeres európai szintű szerepléssel fejezte be a november első hétvégéjén megrendezett nyíregyházi megmérettetést Hadik András. A dobogó legfelső fokának köszönhetően a miskolci versenyző az abszolút értékelés élére ugrott, mely eredménnyel immáron második év végi abszolút elsőségére tarthat igényt legújabb generációs Fiestájával.

November első teljes hétvégéjével az Országos Rali Bajnokság ötödik futamára kerülhetett sor. A III. Nyíregyháza Rally egy szombati versenynapot foglalt magába, ám az esemény különlegessége, hogy az Európa bajnoki mezőny is tiszteletét tette országunkban, akik a II. Rally Hungary keretében küzdhettek meg egymással és hazánk legjobbjaival, akik kontinensviadalunk sorozatába is leadták nevezésüket. Hadik András és Kertész Krisztián a Ford Fiesta MKII R5-össel mindkét kategóriában bevállalták a szereplést, és az előkészületekkel együtt minden tekintetben beérett a kemény munka gyümölcse. A sikerek mellett számos értékes kilométerrel gazdagodott a páros, viszont több alkalommal nem volt egyszerű a helyzetük, és kalandos út vezetett a vasárnap délutáni célvonalig.

A versenyhétvége előkészületei pénteken már a kötelező adminisztratív feladatokkal megkezdődtek, és az esti órákban a Rabócsiring pályáján egy bemelegítő autózással ráhangolódhatott a mezőny az őszies körülményeket ígérő további egy, illetve két versenynapra. Hadik Andrásék igen jól kezdtek, hiszen már a nézőknek való autózással a legjobb időeredményt érték el a magyar mezőnyben, mely határozottan lendületet adott számukra a hétvégi kilométerekhez.

Szombaton nem kevesebb, mint nyolc gyorsasági szakasz állt Andrásék előtt, mely nap dupla érdekességet jelentett, hiszen a magyar bajnokság pontjai mellett az Európa Bajnokság mezőnyében is értékelésre került a teljesítményük. A miskolci versenyző nagyobb teher nélkül próbálta letudni a kilométereket, és mivel a versenytársak komoly nehézségekbe ütköztek, ezért a higgadtság mellett végül a dobogó legfelső foka is képbe került. A konzisztens teljesítmény és a jól átgondolt gumiválasztás egytől egyig hozzájárult ahhoz, hogy a Hadik - Kertész kettős az utolsó szombati méterekig kitartson, és a III. Nyíregyháza Rally legjobbja legyen. A konzisztens teljesítmény és a jól átgondolt gumiválasztás, azaz a Pirelli kiváló minőségű abroncsai egytől egyig hozzájárultak ahhoz, hogy a Hadik – Kertész kettős az utolsó szombati méterekig kitartson, és a III. Nyíregyháza Rally legjobbja legyen.

A magyar bajnokságban hozott eredmény nemcsak egy futamgyőzelmet hozott a párosnak, hanem a bajnokság élére is ugrottak, fenntartva az esélyeket a második bajnoki címre. A szombati öröm nem tarthatott sokáig, hiszen vasárnap még egy nagy lélegzetvételű feladat várt Andrásékra, hiszen a II. Rally Hungary mezőnyében is jelezték rajthoz állási szándékukat, így az első versenynapon hozott időeredményt tovább gyarapítva folytatták a zempléni küzdelmeket kontinensünk legjobbjaival. E sorozatban vasárnap eszméletlen tempót diktálva egy szakasz második helyezés is bekerült a tarsolyba – az Erdőbénye – Aranyospuszta délutáni második körében az EB címre esélyes Alexey Lukyanuk mögött mindösszesen 1,1 másodperccel elmaradva ért célba a DVTK SE miskolci párosa. A kiegyensúlyozott autózást folytatva végül az európai mezőnyben a legjobb tízben végeztek a srácok, és magyar színekben a második leggyorsabban fejezték be azt a régóta várt hétvégét, ahol a nagyok között bizonyíthatták tudásukat november 7-8. között a II. Rally Hungary keretében.

Hadik András: "Nagyon jó hétvégén vagyok túl, örülök, hogy végre ismét olyan napokat élhettem át, melyeket régóta szeretnék. Tudtam jól, hogy nem lesz könnyű dolgom a zempléni utakon, hiszen az őszies körülmények mindig hoznak izgalmat, de megfelelő stratégiával szinte gond nélkül kezelhetőek ezek a nem mindennapi feltételek. Az egyik fő szempont a gumiválasztás volt, melyet nagyon jól sikerült összerakni, így közel problémamentesen autózhattam mindkét versenynapon. A Pirelli abroncsai ez alkalommal sem hagytak minket cserben, nagyon jó tapadással és ami fontos, hogy defektmentesen tudhattuk le a versenynapokat. Szombaton elsősorban a magyar bajnokságban való minél sikeresebb szereplést tartottam szem előtt, mely jobban nem is alakulhatott volna, hiszen megnyertük a III. Nyíregyháza Rally-t. A pontoknak köszönhetően a bajnokság élére kerültem, így kíváncsian várom a folytatást, mely a Mikulás Rally keretében történhet meg, a járvány jelentette intézkedések miatt azonban figyelnünk kell, hogyan és milyen formában folytatódhat a bajnokság. Az európai mezőnyben szintén értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, ahol vasárnap tizedikként gurulhattam át a célvonalon, ám mindenképpen pozitívum, hogy ezen a napon Herczig Norbi után a második leggyorsabb voltam, aki a magyar színeket képviselte."

A Hadik Rallye Team partnerei: Kazy-Ker, Hídépítő Zrt., Zomko Kft., MUT-hungária Kft., KLA trans, Diósgyőri Fogaskerék Gyártó Kft., Saubermacher-Magyarország Kft., Miga-Metall Kft., Micromax Kft., Triut Kft., Festék 96 Kft., Frekvencia Bt., Kutiker Produkt Kft., Euro Profil Kft., Frekvencia 2000 Kft., Szerviz-Sped Kft., Ferrion Kft., Euro Cargo Express Kft., Ko-va Kft., K-kontúr Kft., Sándor Attiláné e.v., Komáromi Trans Kft., Kalmár Plusz Kft., Körös Print-Pack Kft., Olp-Tech Kft., Rizoház Ingatlanforgalmazó Kft., Atagoo Travel Kft.

Hadik Rallye Team

 

 

 

 

 

 

 

 

33