l1
l2


 

Stílusos befejezésben bízik az M-Sport

December 2.
Az M-Sport Ford flottája a héten stílusosan fejezi be a 2020-as világbajnokságot, mivel a csapat útja a híres Monza felé vezet egy izgalmas utolsó fordulóra. Az ACI Rally Monza december 3-án kezdődik el, ahol Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Gus Greensmith mutathatja meg gyorsaságát a Fiesta WRC-vel.

Az M-Sport Ford World Rally Team EcoBoost motorral hajtott Ford Fiestás flottája izgalmak közepette fejezheti be a 2020-as szezont, mivel a csapat előtt az a híres Autodromo Nazionale Monza áll, ahol készek mindent megtenni egy már régóta várt siker érdekében. A naptár újonca nem fog csalódást okozni - az esemény számos szakaszon vesz részt a történelmi pálya körül, valamint egy napot a hegyekben, Bergamótól északra tölthetnek el a versenyzőpárosok. Az alacsonyabb és merevebb Fiesták igazán agresszív aszfaltbetyárokká válnak: három Ford Fiesta WRC-vel Esapekka Lappi, Teemu Suninen és Gus Greensmith, valamint egy Ford Fiesta Rally2-vel Adrien Fourmaux képviseli a márkát az olaszok futamán.

A cumbriai alakulat elhatározta, hogy pozitív eredménnyel zárja az évet, és bizonyítani fogjaversenyképes formáját a monzai rendezvényen, és arra törekszik, hogy a múltbeli tapasztalatokat jól felhasználja az újdonság erejével ható utakon. Maga a márka már kilencszer megnyerve az eseményt - hetet Valentino Rossival (2006–2007, 2012, 2015–2018), egyszer Rinaldo Capelloval (2008) és egyszer Robert Kubicával (2014) - a csapat tehát felkészült a küzdelemre és készen áll az indulásra az autósport egyik legismertebb helyszínére.

Richard Millener, az M-Sport Ford WRT csapatfőnöke: "Nehéz év volt, és mindannyian szerettünk volna egy újabb ralit látni, hogy stílusosan fejezzük be a szezont - és pontosan ezt kapjuk meg a monzai eseménytől. Teljes elismerés jár az FIA, a WRC prómetere és az ACI szervezőinek az esemény folytatásáért. Csapatfőnökként azt tervezem, hogy az évet egy olyan eseményen fogjuk befejezni, amelyet a csapat jól ismer, és ralirajongóként szólva újabb fantasztikus küzdelemben vagyunk a bajnokságért, amelyet alig várok. WRC-s srácainknak nem volt sok autóban töltött idejük ebben az évben, Esapekka és Teemu pedig az év eleji Rallye Monte-Carlo óta nem vezették aszfalton a Fiestát. De tudjuk, hogy az autó versenyképes aszfalton, és mindkettőjüknek megvan a saját története a körversenyekről, amelyek ezúttal előnyként szolgálhatnak. Gusnak is volt egy napja Goodwood-ban, hogy visszatérjen a dolgok lendületébe, és remélem, hogy mindhárman magasan zárhatják az évet.

Adrien az utóbbi időben több versenyen is rajthoz állt, és fantasztikus volt a teljesítménye a múlt hétvégi Kanári-szigeteki EB futamon. A körülmények rendkívül nehézkesek voltak, és valóban kemény versenyt hagyott maga mögött - a csúcson mutatta be, mire képes ő és a Fiesta Rally2. Ragyogó lendület és megérdemelt győzelem volt - nézzük meg, meg tudja-e ismételni a WRC 2-ben."

ESAPEKKA LAPPI / JANNE FERM
Esapekka Lappi számára ez lehet az első alkalom, hogy Monzában versenyezzen, de a finn korábbi gokartos tapasztalatai igen nagyban hozzájárulhatnak a körverseny pontos kezeléséhez. Figyelembe véve a Fiesta aszfaltos teljesítményét az év elején, Janne Ferm navigálásával a szezont akár erős eredménnyel is zárhatják az olaszoknál.

Lappi: "Őrült év volt, de jó érzés, hogy az évet egy decemberi versenyzéssel fejezhetjük be. Korábban még nem voltam a Monza Rally Show-n, de karrieremet körversenyzéssel kezdtem, és már nagyon várom, hogy mit tudnak ezek az autók egy ilyen pályán. A januári Rallye Monte-Carlo autóztam aszfalton a Fiestával, így kötelezően azonnal rá kell éreznem. Mivel a Fiesta jól érezte magát a szezonnyitón, és ha jó felkészüléssel érkezünk a szakaszokra, akkor azt gondolom, hogy ez igazán élvezetes befejezése lesz az évnek."

TEEMU SUNINEN / JARMO LEHTINEN
A 2018-as Monza Rally Show-n Valentino Rossi után a második lett, így Teemu Suninen tudja, mi kell ahhoz, hogy kiemelkedjen ezen a híres versenypályán. A fiatal finn a gokartban kezdte karrierjét, és reméli, hogy ez előnyt jelent számára, mivel Jarmo Lehtinen segítségével a célja, hogy kihívást érjen el az erős eredményért.

Suninen: "Nagyon várom a Monza Rallyt. 2018-ban volt szerencsém részese lenni, és nagyon sok jó emlékem van - ez mindenképpen az egyik legjobb esemény, amit valaha is teljesítettem egy WRC-vel. A formátum ebben az évben egy kicsit más lesz, egy nap a hegyekben, de ezen az úton ezen autókon vezetni szerintem nagyon jó élmény lesz. Az erő és az aero miatt mondhatni szórakoztató a pályán vezetés, és alig várom, hogy újra megtapasztaljam. Pályafutásomat körversenyen kezdtem, és remélem, hogy ez segíteni fog abban, hogy az év végén jó eredményt érjek el."

GUS GREENSMITH / ELLIOTT EDMONDSON
Gus Greensmith és Elliott Edmondson egy azon párosok közül, akik soha nem vettek részt a monzai eseményen, de a britek a múlt héten megérezték a pálya-rali ízét - egynapos teszt keretében Goodwoodban.

Greensmith: "Soha nem voltam részese még ehhez hasonló eseményhez, de nagyon várom, hogy visszatérjek a volán mögé, és lássam, mit tud egy WRC egy ilyen történelmi versenypályán. A Fiesta jól érezte magát a monacoi pályákon, így várom a szombati hegyi szakaszokat; az itiner ezúttal valóban fontos lesz, ezért Szardínia óta sok időt töltöttem Elliott-tal, hogy javításokat próbáljunk eszközölni a jegyzeteinken. Annak érdekében, hogy a legjobban felkészüljünk a versenyre, egy napot töltöttünk Goodwoodban - alkalmazkodva ahhoz a stílushoz, amely a Monzánál való eredményes szerepléshez szükséges. Remélhetőleg ez egy szórakoztató esemény lesz a szezon befejezésére, és magasan fejezhetjük be az évet."

ADRIEN FOURMAUX / RENAUD JAMOUL
A Rally Islas Canarias EB futamgyőzelmével felvértezve Adrien Fourmaux és Renaud Jamoul nem titkolt célja, hogy a WRC2 kategóriában folytassák diadalmenetüket a Rally2-es Fiestával . Lehet, hogy a fiatal francia korábban még nem versenyzett Monzában, de az esemény előkészítéseként két aszfaltos ralit tudott le, hogy fitt legyen és készen álljon harcolni a felső pozíciókért.

Fourmaux: "Remek eredményt értünk el a Rally Islas Canarias-on. Nagyon örültem a teljesítményünknek, mert nagyon nehéz hétvége volt, kemény körülmények között. Köszönettel tartozom a csapatnak, mert minden tökéletes volt, és nagyon jó felkészülést tudtam le Monzára. Most nézzük meg, hogy folytathatjuk-e a jó munkát, és sikerül-e újabb erős eredményt elérnünk a WRC 2-ben."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33