l1
l2


 

Murván is győzelmet aratott a Korda Racing Volkswagenje

December 6.
Futamgyőzelemmel foglalta keretbe idei szereplését az Országos Rally Bajnokságban Turán Frigyes és Bagaméri László, a Korda Racing Volkswagen Polojával száguldó páros ráadásképp a power stage-en is nyerni tudott így maximális pontszámmal zárta a 24. TAXI4 Mikulás Rallyt. 

A bajnoki címért hajtó Turán – Bagaméri kettős semmit sem bízott a véletlenre a magyar bajnokság idei egyetlen murvás állomásán és már rögtön az első szakaszon elfoglalta az összetett első helyet. A lendületük pedig a folytatásban sem tört meg, a megrendezett hat gyorsasági szakaszból négyet megnyertek, köztük az extra pontokat adó záró szakaszt is, így magabiztos rajt-cél győzelmet arattak a 24. TAXI4 Mikulás Rallyn.

Szintén sikeres szezonzárón van túl a közönségkedvenc Vizelli Károly, aki a murvás versenyen feleségével, Vizelliné Jobbágy Évával állt rajthoz. A „házaspáros” a csaknem 30 R5-ös autó között végül a 12. helyet szerezték meg az ORB értékelésben, amivel a bajnoki ponttáblázaton is beverekedték magukat a TOP 10-be. Szintén sikerrel teljesítette a versenyt Várkonyi Szabolcs és Kerekes József, ők egy Skoda Fabia Rally2 EVO-val az abszolút 19. helyen érkeztek célba.

Hazai pályán szerezte meg első futamgyőzelmét az RC4-es kategóriában ifjabb Fekete László és Begala Tamás, a veszprémi páros ráadásul Turánékhoz hasonlóan maximális pontszámmal zárta a versenynapot, minek köszönhetően nagyot léptek előre a bajnoki ponttáblázaton.

"Gratulálok valamennyi párosunknak, egy nagyon sikeres versennyel tudtuk zárni az idei szezont!" - összegzett Korda Erik a Mikulás Rally végén. "Mindenkinek sikerült megvalósítania azt, amit a versenyt előtt elterveztünk, Friciék a rajttól a célig domináltak a versenyben a Polo-val és nagyon szép győzelemmel zártuk a szezont. Bár még hivatalosan nem lehet tudni, ki nyerte a magyar bajnokságot, de akármi is lesz a vége, had gratulálja Hadik Andráséknak és Turán Friciéknek is, mindketten megérdemelnék a bajnoki címet.

Összességében egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek az idei szezonnal, két futamgyőzelmet is tudtunk szerezni és a Vértes Rallyn is csak egy hajszállal maradtunk le az első helytől. Vizelli Karcsi is remek hétvégét és szezont zárt Veszprémben, nagyon értékes tapasztalatokkal szereztek az idei évben, ami jól fog még jönni a későbbiekben. Várkonyi Szabi is elégedetten zárta a ralit, nagyon élvezte a murvás pályákat a Skodával. Emlékezetes lesz az idei Mikulás Rally ifjabb Fekete Laci számára is, hazai pályán szerezték meg a kategóriagyőzelmet és a bajnokság harmadik helyét.

Ha minden jól megy, akkor az idei évben van még egy feladatunk, a Szilveszter Rallyra úgy készülünk, hogy a Mikulás Rallyt látott három R5-ös autót a Hungaroringen is csatába küldjük."

A 24. TAXI4 Mikulás Rally ORB végeredménye:
1. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5 49:30.5
2. Cais, Erik/Janovska, Katerina, Ford Fiesta Rally2 +13.7
3. Bútor Róbert/Tagai Róbert, Skoda Fabia R5 +26.7…
12. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva, Skoda Fabia R5 +1:38.7
19. Várkonyi Szabolcs/Kerekes József, Skoda Fabia Rally2 EVO +3:39.6
27. Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4 +7:33.8

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Kft, SBA-Car, Wesz-Car, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, Bioextra Zrt, BIO-EU Kft., Doboz- és Acélszerkezet Kft, Ulex Trans-Trade Kft, Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Revo-Tec Kft, Gemix Kft, 24H Parcel Zrt, GP-Soft, UCorax-Bioner Zrt, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Young Kft., Iramko Trade, BWS Belsőtér, Arezzo Design, Szerszámbróker Kft, Hankook Racing Tyres, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33