l1
l2


 

Breen, Neuville, Tanak és Sordo alkotja a Hyundai csapatát jövőre

December 13.
Ugyan még csak pár napja értek véget a Rali VB idei küzdelmei, a Hyundai Motorsport megerősítette, hogy négy versenyzőt állít a 2021-es rali világbajnokság rajtvonalához, annak érdekében, hogy ismét megvédje a közelmúltban megszerzett második gyártói címét.

A Hyundai Motorsport kihirdette versenyzői felállását a 2021-es Rali Világbajnokság szezonjára, akik megvédhetik a csapat gyártói címét. A szardíniai győztes, Dani Sordo és az észt dobogós, Craig Breen a következő szezonban megosztja a harmadik Hyundai i20 Coupe WRC-t. Ott Tanak és Thierry Neuville a 2021-es idény minden fordulójában versenyezni fog, a belga versenyző nyolcadik szezonját kezdi a csapattal.

Dani Sordo a csapattal való együttműködését a nyolcadik évadra terjeszti ki, hiszen az Rally Italia Sardegna második egymást követő győzelmével fontos szerepet játszott az idei bajnokságban. A spanyol versenyző egy harmadik Hyundai i20 Coupe WRC-vel fog rajthoz állni 2021 folyamán kiválasztott eseményeken, felváltva Craig Breen-nel. Az ír ebben az évben erőteljesen lenyűgözte a csapatot Észtország második helyével, kiemelkedő teljesítményével a rövidített szezonban. A Hyundai Motorsport, amely a múlt hétvégén biztosította a 2020-as bajnokságot a Monza Rally-n, természetesen megtartja győztes pilótáit, Ott Tanakot és Thierry Neuville-t, hogy a jövő évi bajnoki kampányt életben tartsák.

Tanak 2019-ben a versenyzői bajnoki címének megünneplését követően csatlakozott a Hyundai csapatához. Az észt a debütáló monacoi bukást követően szinte azonnal felgyorsult a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, Svédországban és Mexikóban dobogóra állva, majd hazai győzelmét ünnepelhette meg először a csapat színeiben.

Neuville számára 2021 a nyolcadik szezont fogja jelenteni a Hyundai Motorsportnál. Hét évad során a belga 13 győzelmet aratott, köztük a Rallye Monte-Carlo-t az év elején, ahol még 2014-ben debütált a csapattal.

A versenyzői felállás tehát letisztázódott az alzenaui együttesnél, így megkezdi 2021-es címvédését a Monte-Carlo Rallye-n január 21-24 között, Tanak, Neuville és Sordo rajthoz állítsával. Breen februárban kezdi a szezont a Svéd Rally-n, mely a sorozat második futamát fogja jelenteni.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Alig fejeztük be az egyik szezont, és gondolataink már azonnal a másikra fordulnak. A világjárvány miatt megszakadt 2020-as bajnokság után a következetesség kulcsfontosságú lesz, mivel tovább kívánunk építeni eredményeinkre. Örömmel nyugtázhatjuk, hogy Dani és Craig 2021-ben egy harmadik Hyundai i20 Coupe WRC-t osztanak meg a korábban bejelentett versenyzőink, Thierry és Ott mellett. Mind a négy páros megmutatta gyorsaságát és elkötelezettségét ebben az évben, győzelemmel és dobogós helyzettel támogatva a bajnoki címet. A csapat a tapasztalatok és az éhség tökéletes keverékét kínálják a 2021-es cím reményeihez - mind a gyártók, mind a versenyzők számára -, és örülünk, hogy tovább folytathatjuk közösen a munkát."

Dani Sordo: "Korábban már elmondtam, hogy a Hyundai Motorsport olyan, mint egy család számomra, és ez még soha nem volt egyértelműbb, mint 2020 folyamán. Kihívásokkal teli évünk volt, de mindezeken keresztül támogattuk egymást. Szerencsés vagyok, hogy a kezdetektől fogva tagja lehetek ennek a csapatnak, és évről évre sikereket halmozunk fel. A második világbajnoki győzelmem megszerzése Szardínián- megismételve a 2019-ben elért eredményeket - nagyszerű példa volt arra, hogy továbbra is tudunk együtt sikeresek lenni. 2021-ben további remek eredményeket várok!"

Craig Breen: "Valójában valóra vált álom számomra, hogy lehetőségem lesz versenyezni a rali világbajnokság szakaszain a Hyundai Motorsporttal. Noha 2018 óta alkalmakként csatlakoztam a csapathoz, idén valóban megmutathattuk a lehetőségeinket, Észtországban a második helyezést értük el. Izgalmasat ad, amiből tudunk építeni. A csapat hitt bennem és Paulban, hogy ezekből az eredményekből 2021-ben többet tudjon elérni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33