l1
l2


 

Bottas jövőre Hyundai WRC-vel ralizik

December 21.
Jövőre is szerencsét próbál az Arctic Rallyn a Mercedes Forma 1-es csapatának versenyzője,  Valteri Bottas a tervek szerint egy Hyundai i20 Coupe WRC áll rajthoz a finn bajnoki futamon.

A Mercedes Forma-1-es pilótája, Valtteri Bottas nem titkolja, hogy a Rovaniemi központú eseményen újból - immáron harmadik alkalommal - szeretne rajthoz állni, és az előkészítéshez szükséges tárgyalásokat már meg is kezdte az illetékesekkel. Rajongása az esemény iránt nem véletlen - az Arctic Lapland Rally igazi kuriózum, hiszen Finnország északi részét január közepével elfoglalva közel 100%-osan garantáltak a vérbeli havas küzdelmek a futamon rajthoz álló versenyzőpárosok számára.

"Ha minden a tervek szerint alakul a következő hetekben, akkor rajthoz állhatok." - jegyezte meg Bottas az Ilta Sanomat finn újságnak. Az Arctic Rally-n való debütálásakor Bottas az ötödik helyre hozta be a Ford Fiesta WRC-t, aki mindezek mellett egy szakaszgyőzelmet is bezsebelt a kék ovál társaságában. Az idei szezon elején egy Citroen DS3 WRC-vel teljesítette az északi kilométereket, ám az első versenynap zárószakaszán bukást szenvedett el. A második napon ugyan visszatért, de keményen küzdött a havas körülményekkel.

"Az idei esemény vegyes érzelmekkel tölt el." - folytatta gondolatait Bottas a 2020-as eseményhez kapcsolódóan. "A zárónap vége felé több hó esett, és a rosszabb láthatóságban küzdöttem a tapasztaltabb srácokhoz képest. Minél lazább volt a hóréteg, annál lassabb voltam, de mindezek ellenére élveztem az autózást."

A finn lapok ugyan már pedzegették, hogy a 2021-es Arctic Lapland Rally akár a februári svéd futamot is helyettesíthetné, egyelőre biztos források még nincsenek arról, hogy Bottas e harmadik rajthoz állásával a világbajnokság mezőnyében debütálhatna. Egyelőre azonban a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a finnek két versenyt rendeznének, egyet januárban a nemzeti bajnoksában,  egyet pedig februárban a VB részére.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33