l1
l2


 

Katsuta minden VB futamon ott lehet

Január 4.
A Toyota Gazoo Racing tehetséggondozó programja 2021-ben is tovább folytatódhat - Takamoto Katsuta a Rali Világbajnokság eseményeinek mindegyikén ott lehet a Toyota Yaris WRC-vel.

Amióta 2019 végén két futamon is bizonyíthatott a Yaris WRC-vel, Takamoto Katsuta biztató előrelépést mutat a rali legfelső szintjén. Noha a 2020-as menetrendje a japán fiúnak a vártnál rövidebb volt a sorozat naptárának megszakadása miatt, a legfontosabb események között szerepelt az igényes Rallye Monte-Carlo hetedik helye, a Rally Estonia erős sebessége és a szezon végét jelentő monzai esemény Power Stage győzelme.

A következő szezonban a tervek szerint Katsuta rajthoz állhat a világbajnokság összes állomásán, amely jelenleg a naptárban szerepel. Dan Barritt továbbra is a jobbján lesz segítségére, míg a tapasztalt WRC-pilóta, Juho Hänninen veszi át az oktatói szerepet. A Toyota Gazoo Racing tesztpilótájaként Hänninen már korábban is dolgozott Katsutával, az útvonalmegfigyelésekben szereplő gárda része volt, és néhány teszten navigátorként is szolgált.

Takamoto Katsuta: "Ez egy nagyon nehéz szezon volt mindenki számára, és nem volt könnyű megtanulni, mint általában, de a teljesítményem és a vezetésem az év eleje óta javult. Sajnos az eredmények így nem a tervek szerint alakultak, de azért voltak jó szakaszok, és jobban értek a különböző körülményekhez és az autó beállításához. Jó tapasztalat volt számomra, és a bizalmam határozottan sokkal jobb, mint korábban. Köszönöm a csapatnak és mindenkinek körülöttem, akik támogattak. Nagyon izgatott vagyok a jövő év miatt, és hogy ismét ott lehetek a mezőnyben a Toyota Yaris WRC-vel. Köszönöm a Toyota Gazoo Racing-nek, hogy megadta ezt a különleges lehetőséget. Igyekszem javítani és jó eredményeket elérni azokon a futamokon, ahol magabiztosabb vagyok a szakaszokkal kapcsolatban. Nagyon örülök annak is, hogy a következő szezonban szorosabban dolgozhatok Juho-val: nagyon jól ismerem, teszteltem vele, és ültem mellette az autóban is. Nyilvánvalóan nagyon jó sofőr, sokéves tapasztalattal rendelkezik, és nagyon jól érti az autót. Biztos vagyok benne, hogy tanácsával jobb versenyző leszek."

Juho Hanninen (a Toyota Gazoo Racing WRC Challenge Program oktatója): "Nagyon örülök, hogy láttam, mennyit javult Takamoto ebben az évben. Végül nem volt olyan sok esemény, de ha visszatekintünk például az Észtországban mutatott sebességre, majd főleg az utolsó monzai versenyre, akkor külön büszke vagyok arra, hogy nehéz körülmények között tért vissza igazán jó szakaszidőkkel Taka. Az biztos, hogy a sebessége sokat javult, és a következő évben azt hiszem, könnyebb dolga lesz. Gyakrabban ülhet az autóba, és sok új verseny lesz, ami egyenlőbbé és könnyebbé teszi számára a többi versenyzővel való összehasonlítását. Alig várom, hogy minden ralin vele lehessek, szorosabban együttműködhessek vele és segítsek neki az autó beállításában, ahogyan azt már a múlt héten a Rallye Monte-Carlo tesztjén tettük. Rengeteg olyan területen dolgozhatunk, amelyeken dolgoznunk kell, de bízom benne, hogy jó eredményeket tud elérni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33