l1
l2


 

Utolsó szezonjára készül Ogier!?

December 21.
Sébastien Ogier további egy évvel hosszabbította meg szerződését a Toyota csapatával – az immáron hétszeres világbajnok azonban valószínűnek tartja, hogy 2021 lesz az utolsó szezonja a rali elitjében aktív versenyzőként. Egy dolog azonban befolyásolhatja visszavonulását…

Sébastien Ogier a DirtFish oldalának határozottan kijelentette, hogy a következő szezon szinte biztosan az utolsó évet fogja jelenteni számára a rali élvonalában. A hét bajnoki címet behúzó és a nyolcadik elsőséget tervező francia elmondta, hogy egyetlenegy dolog változtathat a helyzeten - a rekordnak megfelelő kilencedik év végi elsőség lehet az oka a meghosszabbításnak a Toyota Gazoo Racing csapatánál 2022-re vonatkozóan.

"Biztosnak tűnik, hogy plusz egy évem lesz a sorozatban (2021-ben)."- mondta Ogier. "Az emberek valóban azt gondolhatják, hogy újra visszacsábulhatok, de őszintén szólva a nehéz év, a Covid és a nagyon-nagyon rövid szezon miatt változtattam meg a véleményemet, különben a mostani beszélgetés pillanatáig befejeztem volna a szezonomat. Egyelőre azt mondom, nem lesz több évem 2021 után."

Ogier elmondta, hogy az a lehetőség, hogy több időt tölthetett otthon, segített abban, hogy visszatérjen 2021-ben - nem akart karrierjének véget vetni ebben a példátlan csonka szezonban. "Az a helyzet - mondta -, ebben az évben sokkal több időt tölthettem a családommal, mint ahogy azt év elején gondoltam. Felbecsülhetetlen, hogy láthatom a gyermekemet. Örültem ennek, és egy kicsit rendbehozott engem. Az az idő, melyet versenyeken töltöttem volna, most a családomnak jutott,  és emiatt volt könnyebb kimondanom, hogy folytatom."

A francia világbajnok tehát biztos abban, hogy 2021-ben fog utoljára rajthoz állni a nagyok között. Ogier számára azonban nagyon komolyan elgondolkodtató lehet a plusz egy éves hosszabbítás, ha 2021-ben megszerezné nyolcadik világbajnoki elsőségét. A biztos visszavonulásra még inkább várjunk jövő évig...

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33