l1
l2


 

Dani Sordo új navigátorral folytatja

Január 6.
Új navigátorral várja a 2021-es évad megmérettetéseit a Hyundai Motorsport spanyol versenyzője. Dani Sordo az alzenaui csapat harmadik autóját fogja irányítani bizonyos világbajnoki futamokon, ám Carlos del Barrio helyett a jobb egyben Borja Rozada fogja diktálni a kanyarokat.

A 2020-as évad szezonzáró ACI Monza Rally utolsó napján a helyi média arról számolt be, hogy Carlos del Barrio új vizekre evez a volt junior WRC pilótája, Fabrizio Zaldivar mellett, aki 2021-ben a WRC3 osztályban szeretné bizonyítani versenyképességét.

A pletykák bebizonyosodtak, így Dani Sordo jobb egyes helye kiadó volt a harmadik i20 Coupe WRC-ben, amelyet a 2021-es szezonban megosztva fog használni Craig Breen-el, és heves találgatások láttak napvilágot arról, hogy ki léphet del Barrio helyére. A nagy bejelentésre nem kellett sokat várni, hiszen december utolsó hetében fény derült a navigátor kilétére - Borja Rozada a spanyol versenyző harmadik segítője lesz, miután 2006-ban Marc Martíval debütált a nagyok között, majd Carlos del Barrio következett, aki mellett három világbajnoki futamgyőzelmet ünnepelhetett.

Rozada tapasztalt navigátor, több mint 20 éves karrierrel a hátó mögött, de világbajnoki szinten inkább zöldfülűnek mondható. Ralijának többségét otthonában, Spanyolországban teljesítette, de azért pár világbajnoki fordulót is megtett a mexikói Benito Guerra mellett, többek között egy Ford Fiesta WRC-vel.

Sordo és Rozada első közös együttműködésére a Rallye Monte-Carlo szezonnyitó állomásán kerül sor, de nyilvánvaló, hogy a kettős már együtt ül az autóban a Monte előtti tesztelésen. Kampányuk további részét a Hyundai csapata a következő hetekben fogja megerősíteni.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33