l1
l2


 

Francia pilóta is megkapja a Hyundai WRC-t

Január 15.
Első teljes világbajnoki szezonjára készülhet az a Pierre-Louis Loubet, aki a Hyundai Motorsport második csapatával teljesítheti a 2021-es szezont. A francia versenyző főként a murvás futamokon szeretné felhívni magára a figyelmet.

A 2019-es WRC2 bajnok a 2021-es sorozatban megrendezésre kerülő fordulókat a Hyundai támogatásával egy Hyundai i20 WRC volánja mögött teljesítheti. Noha a szezon nagy részében a körülmények megismerésére és az autó további tapasztalatainak megszerzésére fog összpontosítani, amelyben az elmúlt szezonban három WRC rajtot hajtott végre a francia, szívesen csípne el erősebb időeredményeket azokon a futamokon, melyet korábban már teljesíthetett.

"Izgatottan várom a versenyeket, de van egy kevés tapasztalatom Portugáliában, Szardínián és Finnországban. Ezeken az eseményeken nem titkolt célom a határozottabb szereplés, és e megmérettetéseken megpróbálnék jobban lépést tartani a srácokkal." - mondta Loubet. "Természetesen szeretnék igazán jól teljesíteni az összes eseményen. Valahányszor rajhoz állok, nyerni akarok, és mindent megtenni, de ezúttal másképp kell hozzáállnom a versenyekhez, hiszen az év nagy részében nincs annyi tapasztalatom."

A 23 éves francia egyébként öt alkalommal versenyzett ezen az eseményhármason, pályafutását pedig hat évvel ezelőtt kezdte egyengetni. Legjobb világbajnoki eredményét tavaly Szardínián érte el, amikor a szigeten rendezett találkozón hetedik lett.

"Nagyon izgalmas, hogy ilyen programmal várom a 2021-et. Tavaly kilenc rajthoz állás volt betervezve, de a Covid-19 átütemezte a menetrendet, és egy kicsit aggódtam az idei szezon miatt. Sokat köszönhetek támogatómnak, Alexandre Leroy-nak az AEC-től, nélküle nem lennék itt." - folytatta gondolatait Loubet.

A szezonnyitó megmérettetésre lelkesen készülő fiatal picit megtorpant, amikor hallotta, hogy veszélybe került a Rallye Monte-Carlo megrendezése, mindezek ellenére a verseny előtti teszten próbálta elterelni kételyeit, és végeredményben minden egyes méterrel elégedett volt, melyet az i20 WRC társaságában teljesíthetett.

"Hosszú napot töltöttem el a teszten, és sokféle beállítást kipróbáltunk a Monte-Carlo rajtjára." - tette hozzá Loubet. "Az autóban nagyon jól éreztem magam. Tavaly év közepén az volt a terv, hogy változtatnak a mérnökök, és az enyémet közelebb hozzák a (gyári) autókhoz, de ez nem történt meg. Most azonban közelebb vagyok, és nagyon jó érzés volt - de nem mondom el, mi volt a különbség!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33