l1
l2


 

Ogier: "Jó így kezdeni a szezont!"

Február 1.
Igazán különleges hétvégével gazdagodott a világbajnokság szezonnyitó eseményén nyújtott teljesítményének köszönhetően Sebastien Ogier. A francia versenyző a Rallye Monte-Carlo nyolcadik elsősége mellett pályafutásának ötvenedik győzelmét is megünnepelhette Julien Ingrassia társaságában.

Seb, szívből gratulálunk a nyolcadik Monte, és pályafutásod ötvenedik világbajnoki futamgyőzelméhez. Hogy érzed magad?

Ogier: "Ezek, amiket említettél, nemcsak számok, hanem nagyon komoly eredmények, melyekhez elmondhatatlan érzelmi szál fűz - többek között ezért is küzdöttem minden erőmmel, hogy a Rallye Monte-Carlo legjobbja legyek. Ez az a futam, mely megadta nekem azt az álmot, hogy egyszer versenyző legyek. A legendás futam, amelyet gyerekként néztem - és akkor csak arról álmodoztam, hogy egyszer talán lehetőségem lesz rá! Nyolc elsőség erről a raliról leírhatatlan érzés - soha nem gondoltam volna, és nagyon büszke vagyok rá."

Pedig elég nehéz versenynapok állnak mögötted...

Ogier: "Az érzés nagyon jó volt ezen a hétvégén az autóban. Csütörtök este mondjuk még nem annyira, ahol nálunk volt technikai kérdés is. Ez a fékkérdés szokatlan volt a Yaris részéről, de szerencsére a többi napon tökéletes volt. De ez egy kis időbe került nekünk, majd pénteken egy defekt hátráltatott minket, és ez még jobban nehezítette a tervek megvalósítását. Gyorsan reagáltunk, hogy visszatérjünk a harcba, és manapság nem gyakran tapasztalni ilyen szakaszidőbeli különbségeket. Természetesen örültem, amikor láttam, hogy képes vagyok változtatni, ha magasabb fokozatra kapcsolok. Az biztos, hogy jó így kezdeni a szezont."

Nagy különbséget érzel-e az autóban a tavalyi tapasztalatokhoz képest?

Ogier: "Természetesen az autóval szerzett tapasztalatok ebben a szezonban sokat jelentenek. Jobban megértem, hogyan reagál az autó, és mit tehetek vele ilyen bonyolult körülmények között. De a gumikkal kapcsolatos kérdéskör azért hozott újdonságokat. A versenyen is láthattuk, hogy a Hyundai okosabb volt nálunk, hiszen régi gumikat használt, és jobban működött, mint a miénk. A szezon folyamán még néhány gumit fel kell fedeznünk a Pirellitől, de a 2020-as szezon sokat segített abban, hogy jobban felkészüljek erre a ralira. A rajt előtt volt egy tesztbalesetünk, így talán 10 km-es tapasztalattal érkeztem ide a slick gumikkal. Tehát nem volt könnyű, de sikerült. Nagyon örülök."

Voltak különleges pillanatok az eseményen?

Ogier: "Nos, természetesen a rajongók hiányoztak a pálya széléről, de a lényeg, hogy versenyezhettünk, és ez már az ACM és az FIA sikere. Örülünk annak, hogy a világjárvány okozta korlátozások ellenére sikerült egy teljes hétvégés eseményen versenyeznünk. Biztos vagyok abban, hogy telefonról és otthonról, a televízió mellől is számtalan rajongó követte az eseményeket. Fontos volt, hogy teljesítsük ezt a ralit egy erős eredménnyel, mint szezonkezdés. Bízom benne, hogy a soron következő futamok mind meg lesznek tartva, és hamarosan a nézőket is újra üdvözölhetjük a pályák szélén."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33