l1
l2


 

Evans: "Nem éreztem elég magabiztosnak magam "

Február 2.
Elfyn Evans mindazok ellenére nem volt megelégedve a 2021-es Rallye Monte-Carlo gyorsasági szakaszain mutatott időeredményeivel, hogy a második helyen fejezhette be a szezonnyitó megmérettetés küzdelmeit. A walesi fiú többek között önmagával is keményen küzdött, ám reméli, ettől már csak jobb jöhet a következő futamokon.

Elfyn, többször említetted, hogy haboztál versenyzés közben. Mi történt?

Evans: "Tavalyhoz képest nem igazán jól tudtam kezelni a gumiabroncsokat sem - többek között. Mondjuk hiányzott a progresszivitás és önmagam is, nem éreztem magam 100 százalékban magabiztosnak. Seb nyilvánvalóan nagyon-nagyon jól versenyzett, és végül egy saját első helyes küzdelmet hozott létre. Láttam az időket a szakaszok végén, és elkeserítő volt, egyszerűen nem éreztem elég magabiztosnak magam ahhoz, hogy kockáztassak. Ez most egy olyan játék volt, ahol nem vállaltam túl sok kockázatot, mint mondtam, de nem éreztem magam elég kényelmesen ahhoz az autóban. Úgy éreztem, hogy a kockázatok túl magasak ahhoz, hogy gyorsabban menjek a hétvégén, de tudom jól, hogy keményebben kell küzdenem egy évi végi erős eredményért."

Mennyit lehet még tanulni Sebtől?
Evans: „Nagyon sokat tanultam tőle amióta csapattársak vagyunk. Nem tudom egyébként, még azért van min javítanom, erre figyelek majd.”

(Ogier reakciója: Szerintem nem kell már többet tanulnia… :) )

És Te taníthatsz neki valami újat?

Evans: "Még az is lehet, de sajnos a számomra hazainak számító walesi futam, melyet közel tökéletesen tudok kezelni, az most hiányzik a naptárból. Egyébként pontosan Seb az, akinek szerintem nem tudunk újat mutatni."

A lappföldi, havas futam következhet február végén. Milyen várakozással tekintesz a debütáló eseményre?

Evans: "Volt egy vadonatúj gumiabroncsunk a Montéra, és hasonlóan vadonatúj gumiabroncsunk lesz a lappföldi futamra is. Jó néhány éven keresztül részesei lehettünk a Svéd Rally-nak, igaz olyan körülmények között, amelyek nem voltak annyira téliesek, ezért most az Arctic rali mutathat nekünk újat. A kedvezőbb téli körülmények miatt természetesen egy kis idő kell majd, hogy az autó mennyire tud alkalmazkodni új gumival a havas kanyarokhoz - és ez kulcsfontosságú tényező lesz egy jó eredmény érdekében."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33