l1
l2


 

Neuville: "Kicsit még fokoznunk kell majd a tempót"

Február 3.
Thierry Neuville számára több szempontból is izgalmasan alakult a szezonnyitó futam hétvégéje - a Rallye Monte-Carlo változatos körülményeit új navigátorral vette be, akivel a legelső kilométereket a csütörtöki első szakaszon tudta le. A közös munka kiválóan sikerült, hiszen a Hyundai párosa a dobogó legalsó fokát foglalta el.

Thierry, egy új navigátorral, Martijn Wydaeghe-vel indítottad ezt az eseményt. Mi történt?

Neuville: "Több, mint egy héttel ezelőtt, furcsa helyzetbe kerültem, hiszen navigátor nélkül maradtam. Egy ponton döntést kellett hoznunk, és a csapattal megbeszéltük, hogy elmegyünk Martijnnal erre a ralira. Nem voltak lényegében elvárásaink, hiszen nem ültünk még együtt az autóban. Egyáltalán nem tudtuk, mit várhatunk ettől a hétvégétől. Az elmúlt években jó tempót értünk el, és dobogóra is álltunk, de személyes elvárásaim ezúttal is mindenképpen a dobogóra összpontosítottak a változás ellenére. De reálisnak kellett lennem ahhoz, hogy tudjam, ez most nehezebb lehet, mint gondoltam. Martijn jó munkát végzett,a futam előtti szombaton fedezte fel a jegyzeteimet, és a hétvége egyáltalán nem volt könnyű, borzasztó sok odafigyelést igényelt. Voltak nehéz szakaszok, de bőven gazdagodtunk pozitív élményekkel is. Kicsit még fokoznunk kell majd a tempót, de a fő dolog, amin dolgozni akartunk, az a magabiztosság volt, és ezt elértük a hétvégén.”

Hogy látod, mennyire volt a Monte nehéz futam navigátori tekintetben?

Neuville: "Martijn tapasztalt navigátor, de WRC-ben még nem dolgozott, amely nagyon gyors a többi autóhoz képest. A csapattal való együttműködés és az összes változtatás, amelyet Monte-Carlo-ban hajtottak végre - mind újak voltak a számára. Ez egy olyan hétvége volt, amiben volt minden - fekete jég, csúszós aszfalt, eső, hó és napsütés. Nagy kihívás volt. Nehéz megtalálni a ritmust, annyi ismeretlen dolog van az úton, de napról napra fejlődtünk. Kicsit küzdöttünk a hangjával is, ami teljesen más, mint előző vezetőtársamé volt. Az első nap külön figyelmet igényelt részemről, hogy jól halljam és értsem őt, de azon dolgoztunk, hogy ezen javítsunk, és a végére ez elég jó volt az eredményhez. Szívesen ünnepeltem volna a dobogó legfelső fokán, de most ez jutott."

Folytatódhat a közös munka?

Neuville: "Szerintem igen. Az biztos, hogy a következő ralin Martijn fog mellettem ülni, és ha megcsinálja azokat a dolgokat, amiket kértem, akkor biztos vagyok benne, hogy ebben az évben még több futamot fogunk együtt teljesíteni. Lenyűgözött, hogy minden helyzetet elsőre nagyon jól le tudott kezelni, az első szakasz előtt sem vettem észre, hogy ideges lenne. Szerintem én idegesebb voltam az első szakaszon, mint ő. Gratulálok neki, és köszönöm a segítségét."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33