l1
l2


 

Solberg máris megkapja a Hyundai WRC-t

Február 9.
Oliver Solberg számára mélységében új fejezetet jelenthet a február végén megrendezésre kerülő Arctic Rally Finland – az északi vonalakat képviselő versenyző életében először bizonyíthat a nagyok között egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel.

A Hyundai Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy Oliver Solberg egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel fog versenyezni világbajnokság közelgő második fordulóján, az Arctic Rally Finland-on  2021. február 26-28. között. Solberg, akit korábban 2021-re a csapat egyik WRC 2-es versenyzőjeként hirdettek meg, először lép fel a WRC szintjére a debütáló bajnoki eseményen, a 19 éves srác folyamatos tanulási görbéjének részeként. Navigátora, Aaron Johnston mellett a svéd-norvég fiú a havas finn utakon a 2C Competition által karbantartott autóval fog versenyezni. A páros az elmúlt hónapban belekóstolt az északi-sarkvidéki viszonyokba, amikor is egy Hyundai i20 R5-tel küzdött a finn rali bajnokság fordulóján, ahol összesítésben a harmadik helyen végzett. Ugyan az Arctic Lapland Rally-n való részvétel a kettős számára ismertséget kölcsönöz, a WRC kategóriában először bizonyíthatnak. Solberg számára a cél az lesz, hogy tapasztalatokat gyűjtsön és megismerkedjen a Hyundai i20 Coupe WRC nagy sebességű jellegével a Pirelli gumiabroncsokon.

A páros e hétvége keretében képes lesz összehasonlítani teljesítményszintjét a Hyundai Motorsport meghatározó egyéniségeivel, Ott Tanak/Martin Jarveoja, Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe és Craig Breen/Paul Nagle kettősökkel szemben.

Oliver Solberg: "Az első és legfontosabb, hogy nagyon nagy köszönetet szeretnék mondani a Hyundai Motorsportnak, amiért megadta ezt a lehetőséget a tapasztalatok megszerzésére, és hogy bizalmat szavazott nekem, hogy ezt a ralit a Hyundai i20 Coupe WRC-vel teljesíthetem. Számolom a perceket, mikor ülhetek már végre ebben a fantasztikus autóban. Ez valóban egy álom, hogy bemutatkozhatok egy WRC-ben a gyártói bajnoki címvédővel. Elég sokat vezettem már havon, és elég jól ismerem az ilyen típusú körülményeket, de az autó teljesen új számomra. Számomra az egyetlen cél Lappföldön az, hogy megtanuljam és megtapasztaljam az autó vezetését, viselkedését. Bízom benne, hogy sikerül pozitívan zárnom a finn hétvégét."

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Nagyon örülünk, hogy Olivernek lehetősége nyílt a Hyundai i20 Coupe WRC vezetésére a havas finn futamon. Természetesen szeretnénk látni a teljesítményszintjét, de nagyon fontos, hogy a WRC-ben való debütáló versenyén nincs nyomás a vállán. Élveznie kell a ralit, és minden lehetséges tapasztalatot át kell vennie. Ez lesz az első alkalma a legfelső szinten, de ez inkább egy teszt lesz a számára - akklimatizálódnia kell, és meg kell ismerkednie az autó nagy sebességű jellegével ezekben a télies körülmények között. Remélem, a powerstage céljában mosollyal az arcán szállhat ki az autóból."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33