l1
l2


 

Miskolc helyett a Boldogkő Rallyval indul a bajnokság

Március 19.
Nézők nélkül ugyan, de április harmadik hétvégéjén megkezdődhetnek az országos rali bajnokság 2021-es küzdelmei az I. Boldogkő Rally keretében. A futam elnevezése ugyan az újdonság erejével hat, a gyorsasági szakaszok azonban sokak számára ismerősek lehetnek.

2021. április 17-18. között kerülhet megrendezésre az Országos Rali Bajnokság szezonnyitó megmérettetése. A korábbi terveket felülírva a miskolci verseny törlődött az idei menetrendből, helyére pedig az I. Boldogkő Rally került, mely a borsodi utak régről ismert gyorsasági szakaszait idézheti fel a rajthoz álló versenyzőpárosok számára. A magyar élmezőny indulói mellől természetesen az ORC résztvevői is szerencsét próbálhatnak, továbbá mivel a CEZ bajnokság sorozatában is bejegyzésre került az esemény, így akár több külföldi szereplő is feltűnhet az erdők övezte aszfaltos gyorsasági szakaszokon, akik vállalják a határátlépésekkel kapcsolatos procedúrákat. A nevezéseket a szervezők egyébként április 3-ig várják, így tényleg már csak pár napot kell aludnunk ahhoz, hogy fény derüljön az új autókra, versenyzői felállásokra, hogy kiknek szoríthatunk szigorúan csak az otthonunkból az első alkalommal megrendezésre kerülő boldogkői futam keretében.

Az esemény egy teljes versenynapot foglalhat magába április 18-ával. Vasárnap kilenc gyorsasági szakasz során dőlhetnek el a bajnoki pontok, mely közel 125 versenykilométert jelenthet, ha minden a tervek szerint zajlik majd az adott napon. Három gyors három körben szerepel a kiírásban, melyek közül a régi, közkedvelt időszakból minden egyes kilométer ismert a régi motorosok és a lelkes rajongók számára is - Viszló-Bódvalenkét a Meszes-Rakaca rész követheti, majd a Kányi elág - Hernádvécse rész után egy szervizparkos szusszanás következik. E kör még kétszer megismétlődik a nap folyamán.

Hamarosan tehát részesei lehetünk az idei év első parázs versenykilométereinek, ám ne feledjük, maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra, és a történéseket online felületeken kövessük a szakaszok gond nélküli lebonyolítása és egymás biztonságának szem előtt tartása érdekében.

Az I. Boldogkő Rally versenykiírása

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33