l1
l2


 

Őszre csúszik az idei Finn Rally

Április 21.
Újabb módosítást eszközöltek a Rali Világbajnokság szervezői a nyári menetrendben, a Rally Finland ugratóin augusztus első hétvégéjén repkedhettek volna a sorozat résztvevői, ám a finn kormány előírásait figyelembe véve, és remélve, hogy az őszi hónapokban fogadhatnak nézőket a szakaszokon, október elejére módosították az esemény időpontját.

Április második felében immáron hivatalossá vált, hogy a 70 éves jubileumát ünneplő Rally Finland időpontja október elejére módosult. A szervezők nem véletlenül vetették fel az esemény későbbi időpontjának lehetőségét – bíznak abban, hogy a rajongók az év végéhez közeledve a nagy sebességű akciót már a pálya széléről követhetik a Jyvaskyla környéki erdőkben.

Az ikonikus murvás futam a világbajnokság tizedik fordulóját jelenti majd 2021. szeptember 30-tól október 3-ig, miután két hónappal eltolták azt, az eredeti, július 29-ei rajthoz viszonyítva. A szervező, az AKK Sports a Finnországban bevezetett, a Covid-19 terjedésének megállítását megcélzó intézkedésekre (a nyárig tartó tömeges összejövetelek törlésére vonatkozóan) reagálva hozta meg a döntését. Az időpont változik, a központ természetesen marad - Jyvaskyla városa továbbra is a rali szíve lesz, és a szervizpark a városban található kiállítási központ, Paviljonki területén várja a versenyzőpárosokat, és remélhetőleg az érdeklődőket. Kai Tarkiainen, a szervezői bizottság tagja elmondta, hogy a világjárvány miatt nem folytathatták a nyári esemény tervezését.

"A februárban nagy elismerést elért Arctic Rally Finland-dal ellentétben a Rally Finland tényleg a nézők számára készült esemény, és rajongókra van szükségünk ahhoz, hogy működjön.” - tette hozzá Tarkiainen. „Bár nincs garancia arra, hogy októberben képesek leszünk fogadni a rajongókat, reméljük, hogy az oltási program bevezetése nagyban hozzájárul ennek megvalósításához. Köszönjük a helyi hatóságoknak, az FIA-nak és a WRC promóterének, hogy elfogadták az új időpontot. Elnézést kérjük a változás okozta kellemetlenségekért, de meggyőződésünk, hogy ez a rali a résztvevők mellett az összes rajongó érdekét szolgálja.”

Simon Larkin, a WRC Promoter rendezvényigazgatója hozzátette: "A világ nemzetközi sporteseményeihez hasonlóan a 2021-es Rali Világbajnokság naptárát is befolyásolja a Covid-19. A finn rali októberi módosításának révén úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb lehetőséget nyújtja a rajongóknak, hogy csatlakozzanak hozzánk a Jyvaskyla környéki erdőkben. A finn rajongók szenvedélye és lelkesedése legendás, és ez a légkör sajnos hiányzott a világjárvány idején, ezért minden esélyt meg fogunk ragadni, hogy biztonságban fogadhassuk őket."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33