l1
l2


m

 

Mikkelsen felépült, visszatérhet

Május 26.
Koronavírus gyanúja miatt Andreas Mikkelsen Portugáliában nem lehetett részese a világbajnokság mezőnyének, ám a negatív tesztet követően a norvég reméli, hogy Olaszországban folytathatja menetelését a WRC2-esek mezőnyében.

Andreas Mikkelsen a május utolsó hetében produkált negatív koronavírus tesztet követően visszatérhet a rali világbajnokságra a 2021. június 3-án kezdődő Rally Italia Sardegna keretében. A háromszoros világbajnoki futamgyőztest kizárták a május végi portugál eseményről, miután pozitív koronavírus teszteredményt ért el a Matosinhos központú verseny előtt. Mikkelsen május 26-án kezdte meg a felkészülést, ugyanis az olasz utakon harcolni szeretne a pontokért a Toksport által felkészített Skoda Fabia Rally2 Evo-ban.

"Amikor norvég orvosaimmal beszélgettem, kissé féltem. Azt mondták, hogy a koronavírus után három hónappal még pozitív tesztet is produkálhatok." - mondta Mikkelsen. "Edzéseimet is hanyagoltam az elmúlt időszakban, mert a testemnek a lehető legjobb esélyt akartam nyújtani a betegség leküzdésére. Hogy őszinte legyek, elég szerencsés voltam. Egyik nap egy kis lázam volt: meleg, majd hideg, majd ismét meleg érzet öntött el, és fejfájással, illetve torokfájással küzdöttem pár napig, de egyébként jól voltam. Alig várom, hogy visszatérjek. Olyan nehéz volt kihagyni Portugáliát, de várom, és nagyon izgatott vagyok, hogy Olaszországban autóba üljek."

Ugyan a portugál kilométereket kihagyta a norvég, mindezek ellenére a WRC2-es bajnoki tábla éléről várja a sorozat júniusi folytatását. "Nagyon jó lesz visszatérni." - fejezte be gondolatait a norvég, aki bízik abban, hogy a szardíniai utakon a lehető legjobb formájában folytathatja menetelését kategóriájában.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33