l1
l2


 

Evans: "Minden egyes tized számított"

Május 26.
Kiegyensúlyozott és következetes teljesítményt mutatva Elfyn Evans az idei szezonban első győzelmét ünnepelhette meg a május végén megrendezett Vodafone Rally de Portugal keretében. A Toyota versenyzője az utolsó szakaszon a biztonságot helyezte előtérbe, ám egy plusz pontot még így is bezsebelt a dobogó legfelső fokáért járó huszonöt pont mellé.

Elfyn, gratulálunk a Portugál Rally győzelméhez. Hihetetlen volt nézni a nagy csatát Dani Sordo-val szombat délutántól. Hogyan élted át az elmúlt napokat?

Evans: "Nyilvánvalóan nagyon boldog vagyok! Az elmúlt időben volt pár félresiklott teljesítményünk, de ez most kárpótol és erőt ad a folytatáshoz. Semmiképpen sem volt könnyű rali, hosszú versenynapok voltak, és hogy őszinte legyek, igazán intenzív kilométereket tudtunk le."

Horvátországban elúszott a győzelem, ez a mostani pótolja?

Evans: "Hm, nem igazán, hiszen ez egy másik esemény. De ami megtörtént, az megtörtént, el kell fogadnunk. Most próbálunk haladni, ahogy tudunk, és minden egyes futamról szeretnénk a lehető legtöbb pontot elhozni. Ez a portugál elsőség ahhoz nagyon jól jött, hogy bizalommal tekintsek a soron következő eseményekre."

Hihetetlen időt láttunk vasárnap reggel Tőled egy vadonatúj és egyben trükkös szakaszon. Tervezted a magabiztos időeredményt?

Evans: "Nyilvánvalóan nem volt annyi szabad időnk, hogy ilyen gondolatokkal eljátsszunk, mindig a maximumra próbáltunk törekedni. Nagy küzdelemben voltunk, így fontos volt a pontos autózás, hiszen minden egyes tized számított."

A hétvége egyik kihívása a gumiválasztás volt. Mit gondolsz, jól sikerült lekezelni ezt a feladatot?

Evans: "A szombat esti szuperspeciál kivételével úgy éreztem, mindig jó garnitúrákkal mentünk ki a szakaszokra. Attól a pár kilométertől eltekintve szerintem egész jól kezeltük a gumikat. A vasárnap nem volt tökéletes, de elég rendben volt ahhoz, hogy tudjuk tartani magunkat a győzelemhez."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33