l1
l2


 

Sordo: "Elégedett vagyok az egész hétvégével"

Május 27.
A portugál futamon a Hyundai Motorsport becsületét egyedül Dani Sordo volt képes megőrizni, miután mindkét csapattársa idő előtt elvérzett a világbajnokság negyedik megmérettetésén. A spanyol versenyző idén másodszor állt rajthoz, mely szereplés keretében egy második hellyel folytatta menetelését a nagyok között.

Dani, a múltban többször azt mondtad, hogy túl óvatos voltál és erősebben nyomulhattál volna az éppen aktuális futamon, de úgy tűnt, hogy most Portugáliában más volt a helyzet.

Sordo: "Természetesen, ha nem érzed magad 100% -osnak az autóban, és mindezek ellenére megpróbálsz maximálisan teljesíteni, akkor becsúsznak a hibák. Mindig bízni kell a megérzésben, és bár a szakasz végén meglehetősen csalódottnak érezhetem magam, gyakran mégis helyes dolog, ha nem vállalok fel kockázatot, amikor az érzés nincs meg az autóban. Portugáliában jó érzéseim voltak, így elégedett vagyok az egész hétvégével."

Hogy ítéled meg a hétvégi második helyezésedet?

Sordo: "Nyilvánvalóan a hétvégén közel minden rendben volt, néhány probléma ugyan adódott a gumiabroncsokkal, mint mindenki másnál, és 10 másodpercet még pluszban veszítettünk, hogy lefulladtam egy visszafordítóban. A szombati tempó nagyon jó volt, de a délután folyamán Elfyn mindig gyorsabb volt. Minimálisan, de mindig előttem tudott lenni, és ez pont elég volt a különbség fenntartásához. Nem titok, szerettem volna nyerni, de abszolút elégedett vagyok ezzel a második hellyel."

Pozitívum, hogy a tempó ott volt, és jól működött a dolog az autóban az új navigátoroddal.

Sordo: "Kívülről ez látszott, de egyébként nehezebb volt, mint amire számítottunk. A tapasztalat nagyon fontos, és azt hiszem, a következőre még egy kicsit gördülékenyebb lesz az együttműködésünk."

A következő futam Szardínia, hogy látod a sziget eseményét?

Sordo: "Idén nehéz rali lesz, mert van néhány új rész, és a futam egy új helyen kerül megrendezésre. Természetesen megpróbáljuk megvédeni a tavalyi győzelmünket. Jó rajtpozíciónk van ott is, így meglátjuk, mit tehetünk.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33