l1
l2


 

Ogier: "Ebben a hétvégében ennyi volt"

Május 28.
Sebastien Ogier harmadik dobogós eredményének örülhetett a világbajnokság portugál hétvégéjét követően. A Toyota Gazoo Racing franciája a frissen megszerzett harmadik pozícióval bajnoki esélyesként várhatja a folytatást kettő pont előnnyel.

Seb, hasznos pontokra tettél szert a hétvégén, és vezeted a bajnokságot a szardíniai rajt előtt. Jobb teljesítményre számítottál Portugáliában?

Ogier: "Mindazok ellenére igen, hogy pénteken én kezdtem meg a szakaszok teljesítését elsőként. Délutánra már egy kört ugyan letudott a mezőny a gyorsokon, ám még ezután sem vált könnyebbé a portugál esemény. Ha nem vagy versenyképes, mindig nehéz vállalni, ha nem vagy képes harcolni a legfelsőbb pozícióért. Ebből a szempontból nehéz hétvége volt. A végeredmény, 18 pont, ami kifejezetten jól jöhet a későbbiekben. Ebben a hétvégében ennyi volt, többre nem is számíthattam. Nem a legjobb teljesítményemet produkáltam ezen a hétvégén. Néhány apró hiba becsúszott - lefulladás, megforgás, és ez azért nem gyakran fordul elő velem.”

Vártuk az Ogier-nyomást, de valahogy elmaradt a hétvégén. Úgy gondolod, bölcsen döntöttél, hogy nem autóztál a határon?

Ogier: "Most úgy gondolom, igen. A végén harmadikak lettünk, meglehetősen messze Danitól és Elfyntől, és nagyon hiszem, hogy ha tökéletes teljesítményt is nyújtottam volna, akkor közelebb lettem volna, de nem tudtam volna harcolni velük. Van, amit fel kell dolgoznunk és azon kell ügyködnünk, hogy ügyesebbek legyünk Szardínia szigetén. Őszintén szólva örülök, hogy vezethetem a bajnokságot. Mindig jó vezetni, ugyanakkor ez most egy érdekes helyzet, hiszen senki sem akarja megnyitni az utat Szardínián."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33