l1
l2


 

Nem ilyen Salgó Rallyra készült a Korda Racing

Június 8.
A Korda Racing mindhárom párosa sikerrel teljesítette az elsődleges célkitűzést az idei Salgó Rallyn, a végeredményt illetően azonban maradt némi hiányérzet a csapat versenyzőiben.

Az utolsó pillanatokban több ponton is módosult az idei Salgó Rally útvonallapja, elsőként a péntek estére betervezett Acélgyár gyorsasági szakaszt iktatták ki a programból, majd a szorospataki gyorsasági szakaszt kellett lerövidíteni 12 kilométerről három kilométer hosszúságúra. Az így kiesett kilométereket a szervezők úgy igyekeztek pótolni, hogy zárásként negyedszer is átengedték a mezőnyt a ceredi pályán.

A Korda Racing versenyzői nagy reményekkel várták az idei rajtot Salgótarjánban, különösen Turán Frigyes és Bagaméri László, akik tavaly nyerni tudtak ezeken a pályákon. A Volkswagen Polo R5-össel versenyző páros, a rali harmadik gyorsasági szakasza után elfoglalta az összetett első helyet, azonban hamar jött a fekete leves, a következő pályán egy defekt miatt visszacsúsztak a tizedik helyre. Innen kezdték meg a felzárkózást, a célba az abszolút ötödik helyen érkeztek.

Hasonló pályát járt be a versenyen Vizelli Károly és Nagy Péter az R5-ös Skodával, számukra is az első ceredi pálya volt a vízválasztó, ahol egy megforgás után a tizenhatodik helyre csúsztak vissza, majd a hátralévő gyorsasági szakaszokon a 11. helyig kapaszkodtak fel. Fekete Lászlóék egy óvatosabb kezdés után vették üldözőbe az élmezőnyt, a verseny hajrájában kategóriájuk harmadik helyéért voltak versenyben, végül azonban meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.

"Több szempontból is csalódás az idei Salgó Rally, de a legfontosabb, hogy mindenki bent van a célban!”" - összegzett keserű szájízzel Korda Erik a rali céljában. "Nem ilyen eredményre számítottunk, de tudjuk, hogy a sport az ilyen, ebben a borzasztóan erős mezőnyben a legkisebb hibáért is súlyos árat kell fizetni, ezt megtapasztaltuk legutóbb Egerben is. Friciék a Polo-val most is remek tempóban autóztak, de sajnos egy defekt keresztülhúzta a számításokat. Vizelli Karcsiékat egy megforgás intette óvatosságra, azonban az ORB-ben így is sikerült beverekedni magukat a Top10-be így néhány pontot ők is elkönyvelhetnek. Fekete Lackóéknak két dobogós verseny után most be kellett érniük egy negyedik hellyel, de az itt megszerzett pontok nagyon értékesek, sokat fognak még jelenteni a végelszámolásnál. Mindannyiunk számára jól fog most jönni a két hét szünet, a Mecsek Rallyig rendezzük sorainkat és meg nagyobb elszántsággal vetjük magunkat versenybe!"

A Salgó Rally végeredménye:
1. Csomós Miklós/Nagy Attila, Skoda Fabia R5 55:17.2
2. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 MK2 +15.3
3. Jan Kopecky/Jan Hlousek, Skoda Fabia Rally2 +39.6
4. Klausz Kristóf/Csányi Botond, Skoda Fabia Rally2 +1:14.2
5. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi +1:31.3…
11. ifj. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5 +4:04.9…
19. ifjabb Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4 (RC4 4. hely) +8:27.2…

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, SBA Car, Wesz-Car,  Ivanics Csoport, Doboz- és Acélszerkezet Kft., 24H Parcel Zrt., BIO-EU Kft, Corax-Bioner Zrt, Al Oliva Kft., Prémium Szerszámker, Harmata-94 Kft, Serco Informatikai Kft, Prémium Szerszámker Kft., Blaora Kft, Natur Tanya Kft., Young Kft., Ulex-Trans Trade Kft, KG Media Solution Kft, Szerszámbróker Kft, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt, Iter Építő Kft

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33