l1
l2


 

Neuville: "Nem éreztem magam jól az autóban"

Június 11.
Thierry Neuville nagyon hajtott a szardíniai győzelemre, a Hyundai versenyzőjének azonban ezúttal is be kellett érnie a harmadik hellyel. Pontok tekintetében abszolút jól jött ez az eredmény a belga versenyzőnek, aki nem tagadja, hogy szeretne már feljebb lépni, hiszen öt futamból négyszer a harmadik lett.

Thierry, igazán mozgalmas hétvége áll mögötted.

Neuville: "Igen, és igazából ugyanazokat tudnám elmondani, mint előttem Elfyn, hiszen hasonlóan telt számomra is a hétvége. Valahogy nem éreztem magam jól az autóban, nem volt meg az igazi összhang, és azért küzdöttem, hogy találjak egy kicsit nagyobb sebességet, és tartsam a lépést Seb és Ott tempójával. Arra összpontosítottam, hogy az autó minél jobban megfeleljen a stílusomnak. A második körökben talán jó sebességeket sikerült elérnem, de az elsőben nagyon küzdöttem minden egyes szakasszal. Elfyn gyorsabb volt, hamarabb fel tudta venni a kívánt tempót. Tehetetlen voltam, és rájöttem, hogy inkább a stabilitásra kell törekednem és a powerstage plusz pontjaira."

Ugyan a győzelemre törekedtél, de a körülményeket figyelembe véve elégedett vagy az eredménnyel?
Neuville: „Nehéz helyzetben voltunk, ugyanis az első napon két defektem volt, ami azt jelentette, hogy két puha gumiabroncs eltűnt abból a nyolcból, amelyet megengedtek. Jó pozíciót szerettünk volna elérni a powerstage-n, amit sikerült megnyernünk, és talán ez volt az egyetlen pozitívum erről a hétvégéről.”
Mit gondolsz, mit tehet a csapat az autóért a következő, kenyai ralira?

Neuville: „Nem tudom, Portugáliában az autó jól működött. Több tesztünk volt, és remélhetőleg hamar sikerül megtalálni a megfelelő beállításokat. A Safari Rally új és érdekes kaland lesz mindannyiunk számára. Igazán kihívást jelentő esemény lesz. Várom ezeket a kihívásokat.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33