l1
l2


 

Lengyel sikerrel indult a Lett Rally

Július 1.
Miko Marczyk melegített be leggyorsabban a Rally Liepaja első kilométerein. Az Európa Bajnokság lett állomásának kvalifikációján a második időt Nikolay Gryazin csípte el, míg a harmadik helyen az észt színeket képviselő Georg Linnamae végzett.

Miko Marczyk kezdett be legügyesebben a rali Európa Bajnokság egyik emelkedő sztárjaként, a leggyorsabb idővel a Rally Liepaja kvalifikációs szakaszán. Az ORLEN Team 25 éves korábbi lengyel bajnoka egy Skoda Fabia Rally2 Evo volánja mögött ért el egy 2 perc 12,283 másodperces időt a 4,61 kilométert jelentő Vartaja gyorsaságin. Az EB-MICHELIN Tehetségprogramjának egyik tagjaként is számontartott Marczyk elmondta: "Minden tőlem telhetőt megtettem, csapatomnak köszönhetően már most remekül érzem magam az autóban. Remélem, hogy ismét jó munkát fogok végezni."

A Rally Liepaja kétszeres győztese, Nikolay Gryazin a második leggyorsabb volt a csütörtök délutáni bemelegítésen, egészen pontosan 0,433 másodperccel maradt el Marczyk mögött egy Pirellivel felszerelt Volkswagen Polo GTI R5-össel. A sorozat észt újonca, Georg Linnamae lett a harmadik leggyorsabb, őt a háromszoros német bajnok, Fabien Kreim és Andreas Mikkelsen követte, aki jelenleg a második az EB tabelláján. Kontinensviadalunk címvédője, Alexey Lukyanuk a hatodik volt a közel öt kilométeres ráhangolódáson, jobbján pedig Dmitry Eremeev foglalt helyet Alexey Arnautov helyett, aki munkakötelezettségei miatt volt kénytelen kihagyni a lett eseményt.

Ole Christian Veiby, a Hyundai junior versenyzője a hetedik, Simone Tempestini a nyolcadik, Raul Jeets a kilencedik lett, és a legjobb tízbe még Nil Solans verekedte be magát egy Skoda Fabia Rally2 Evo-val.

Magyar részről picit álmosan kezdtek a fiúk – Herczig Norbert tizennegyedik, Érdi Tibor huszonkilencedik lett. A lett eseményen egyébként még László Zoltánnak és László Martinnak is szoríthatunk.

Marczyk a kvalifikáción elért legsikeresebb eredményének köszönhetően megkapja a jogot arra, hogy a pénteki nyitó szakaszra rajtpozícióját megválassza, melyre a mögötte érkező további tizennégy versenyzőnek is lehetősége van.

A 2021-es futam két teljes versenynap keretében kerülhet megrendezésre – pénteken négy, míg szombaton hat gyorsasági szakasz alkalmával dönthetik el a versenyzőpárosok a bajnoki pontok sorsát.

A 2021-es Rally Liepaja kvalifikációs szakaszának végeredménye:
1.Miko Marczyk/S. Gospodarczyk - Skoda Fabia Rally2 Evo 2:12.283              
2.Nikolay Gryazin/K. Aleksandrov - Volkswagen Polo Gti R5 +0.433
3.Georg Linnamäe/V. Korsia - Volkswagen Polo Gti R5 +0.537
4.Fabian Kreim/Frank Christian - Volkswagen Polo Gti R5 +0.855
5.A. Mikkelsen/Ola Floene - Skoda Fabia Rally2 Evo +0.865
6.Alexey Lukyanuk/Dmitry Eremeev - Citroen C3 Rally2 +1.687
7.OC Veiby/Jonas Andersson - Hyundai i20 R5 +1.847
8.S. Tempestini/Sergiu Itu - Skoda Fabia Rally2 Evo +1.943
9.Raul Jeets/Timo Taniel - Skoda Fabia Rally2 Evo +1.949
10.Nil Solans/Marc Martí - Skoda Fabia Rally2 Evo +2.100

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33