Villagra 9 futamon a Fiesta WRC-vel

December 27.
Újabb versenyző jelentette be jövő évi programját, az argentin Federico Villagra a Munchi’s Ford Fiesta WRC-jével folytatja pályafutását.

A sokszoros argentin bajnok Federico Villagra jövőre 9 világbajnoki futamon áll rajthoz, a csapat nem változott, marad a Munchi’s Ford Rally Team, az autó azonban igen, a prérifarkas becenévre hallgató versenyző az új szabályok szerint épített Fiesta RS WRC-vel száll harcba. Bemutatkozó fellépésére március elejéig kell várni, első alkalommal a Mexico Rallyn láthatjuk, majd Portugáliában, Szardínián, Argentínában, Görögországban, Finnországban, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban száll harcba. A világbajnoki program mellett Villagra az Argentin Nemzeti Bajnokságban is részt vesz, hogy ismét megvédje a 2006 óta nála lévő bajnoki címet.

Villagra a harmadik privát versenyző aki jövőre megkapja a Fiesta WRC-t, korábban a holland Dennis Kuipers és a norvég Mads Ostberg jelentette be Fordra épülő 2011-es programját. A Citroennél egyelőre a szintén holland Pieter van Merksteijn, a Mini-nél a brazil Daniel Oliveira az egyetlen privát.

Todt megszűntetné a visszaállást
Raikkönen közel a Citroenhez
A Red Bullnál folytatja az IRC bajnok

Fri