Sordo aláírt a Minihez

Január 6.
Számos pletyka és egyeztetés után Dani Sordo végül aláírt a Minihez az elkövetkezendő két szezonra.

A szerződés értelmében a Mini 2012 szeptember közepéig élhet a lehetőséggel, hogy további egy évre meghosszabbítsa a szerződést.

Sordo még novemberben tesztelte a Prodrive új fejlesztését, de azóta várt rá, hogy egész éves szerződést ajánljon fel neki a Ford, továbbá korábbi Citroenes szerződése sem engedélyezte, hogy 2010-ben más csapathoz szerződjön.

A spanyol pilóta Kris Meeke csapattársa lesz, mindkettőjükre legalább hat világbajnoki futamon való indulás vár (a Mini ezek eredményétől teszi függővé a további versenyeken való részvételt). Annak ellenére, hogy nem indul az összes futamon, Sordo minden olyan idei verseny pályabejárásán részt fog venni, amely szerepelni fog a 2012-es naptárban is.

Dani Sordo: “Nagy érdeklődés övezi a Mini Rally Világbajnokságba való visszatérését, fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy részt vehetek egy új csapat szülétésében. Biztos vagyok benne, hogy nagy jövő előtt áll a Mini csapata. Kíváncsian várom, milyen lesz Kris Meeke-vel együtt dolgozni, akivel nagyon eredményes tesztet teljesítettünk Szardínián."

David Richards, Prodrive vezető: "Habár Dani még csak 27 éves, ő az egyik legtapasztaltabb VB-pilóta, ráadásul az előző öt évben az egyik legprofibb csapat tagja volt. Bízom benne, hogy az új Mini WRC-vel és a megfelelő feltételekkel Dani képes lesz győzelmekkel gyarapítani az eddigi 29 dobogós helyezését és a világbajnoki cím esélyesévé válik."

Sordo-t a Mini csapatánál is támogatja két korábbi szponzora, a Santander és a RACC, navigátora továbbra is Diego Vallejo lesz.

A Mini első idei versenye a Szardínia szigetén megrendezésre kerülő Rally Italy lesz.

Latvala első számú pilótaként?
Raikkönen jobbnak érzi magát
Villagra 9 futamon a Fiesta WRC-vel

Krizsanyik Zoltán