Al-Attiyah a Volkswagen első pilótája

Június 19.
A németekkel Dakar Rallyt nyert katari versenyző, Nasser Al-Attiyah lett a Volkswagen első szerződtetett versenyzője, három évre írt alá, Finnországban már a VW S2000-es Skodájával áll rajthoz.


Nasser Al-Attayiah, Fotó: Szabó Petra

Al-Attiyah és a Volkswagen kapcsolata egyáltalán nem új keletű, az elmúlt két évben Nasser a Volkswagen gyári csapatának is tagja volt. Idén csúcsra a közös munka, a katari pilóta az egyik Race Tuareggel megnyerte a Dakar Rallyt. Al-Attiyah igazi területe azonban a rali, megszámlálhatatlan közel-keleti bajnoki címe mellett, 2006-ban világbajnok volt az N csoportban is, az elmúlt években pedig az S-WRC kategóriában tör babérokra.

"Ezen a hétvégén Németországba utazok, a Volkswagennel részt veszek a Nürburgring-i 24 órás versenyen." - mondta Al-Attiyah. "A héten tisztázunk minden részletet, de a tervünk egy 2013-ig tartó hároméves szerződés. Nagyon jó kapcsolatban vagyok a csapattal és nagyon boldog vagyok hogy részese lehetek ennek a programnak."


Nasser Al-Attayiah, Fotó: Szántó Frigyes

A szerződés értelmében, Al-Attiyah búcsúzik a múlt heti Acropolis Rallyn is használt Ford Fiestától és Finnországban már a Volkswagen Motorsport által felkészített Skoda Fabiaval száll harcba, jövőre pedig már a teljes szezont együtt töltik, emellett pedig részt vesz a Polo R WRC tesztelésében is. A Fabia sem lesz teljesen ismeretlen számára. Tavaly néhány verseny erejéig hajtotta a René Georges csapat autóját, de elégedetlen volt a csapat felkészültségével ezért visszatért a Fordhoz és az azt felkészítő Autotek-hez, mellyel 10 éve dolgoztak együtt.


Nasser Al-Attayiah, Fotó: Szántó Frigyes

Nasser a finn rali előtt egy komoly teszten hangolódik össze a Skodával, a Polo WRC első útját decemberre tervezik.

Ogier nyerte az Akropolisz Rallyt
Al-Attiyah nem adja fel!

Fri