Beállításokat barátnőért

November 16.
Jari-Matti Latvala és Henning Solberg kötötettek egy megállapodást. A gyári pilóta segít a norvégnak a Fiesta WRC beállításainál, ő cserébe kerít Latvalának egy új barátnőt.

Henning Solbergnek fülig ért a szája a Wales Rally céljában. Érthető, hisz év utolsó versenyén elért eredménye az egyéni legjobbja a 2009-es lengyel verseny óta. Oldódottan válaszolt az újságíróknak minden kérdésére a nagyon szórakoztató sajtótájékoztatón, amin két olyan versenyző is volt, akik nemrég még nem is voltak benne biztosak, hogy egyáltalán tudnak-e indulni Wales-ben.

"Reggel óta egy nagyon jó csatánk volt [Kris Meeke-kel] és ő minden gyorson sokkal gyorsabb volt nálam. De megpróbáltam nyugodt maradni, és jó időket menni.” Kezdte volna elmesélni az utolsó napját Henning, mikor Mads Östberg közbevágott: "Semmiképpen nem volt nyugodt!” Solberg ellenkezett: "Dehogynem, teljesen nyugodt voltam, és megpróbáltam semmi hülyeséget nem csinálni.” Erre a győztes, Jari-Matti Latvala is csatlakozott: "Ideges volt, nagyon ideges volt.” Mads hozzátette gyorsan: "Egy dolgot tudni kell Henningről, ha nem a difikről, rugókról, beállításokról beszél, akkor nagyon ideges. Egy szót sem szólt ezekről, úgyhogy tudtuk, hogy baj van.” Solberg nem akarta hagyni magát, és továbbmondta: "Az volt a jó, hogy a fiatalok, főleg Jari-Matti odajöttek hozzám és elmondták, hogy szerintük mit hogyan kellene csinálnom. Ekkor megállapodtunk, ha kisegít a verseny alatt, akkor szerzek neki egy új barátnőt vagy feleséget!”

Solberg a verseny után a 2012-es évre szükséges pénz előteremtésén dolgozik. A kérdésre,hogy jövőre is Forddal fog-e indulni, határtalan őszinteséggel válaszolta: "Azt gondolom, egyik csapat sem ajánl ennyi pénzt nekem, mint a Ford (nevet). Azt hiszem, maradok a Fordnál. A döntésre még karácsony előtt sor kerül. Malcolm [Wilson] mindig felhív karácsony előtt, úgyhogy addigra szükségem van a szponzorok kötelezettségvállalására."

Hirvonen a Citroennél folytatja
Block jövő évi tervei

Kígyó