l1
l2


 

Lappi idén már mindenhol indul

Június 16.
A Szardínián mutatott remek teljesítménye nem volt következmények nélküli. A csapatfőnök Tommi Makinen megerősítette, hogy Esapekka Lappi idén az összes hátralévő futamon indulhat.

Lappi szezonja nem úgy kezdődött, ahogy a finn azt elképzelte magának. A Volkswagen Motorsport váratlan kiszállása miatt a Toyota lecsapott Jari-Matti Latvalára, ő pedig ezzel visszacsúszott a csapatnál a második sorba, és meg kellett várnia, míg elkészül egy harmadik Yaris. Az első versenye így a portugál rali volt, ami Lappi WRC-s debütálása is volt egyben.

Eddig nem volt hivatalos információ arról, hogy minden versenyen indulhat-e Makinen protezsáltja, így mi is abból indultunk ki, hogy nem valószínű, hogy a teljes fennmaradó szezont teljesíti, valószínűleg legalább a nagyon drága ausztráliai futam kimarad neki. De a szenzációs szardíniai szereplése nyomán a csapatfőnök Makinen azonnal leszögezte, hogy védence innentől minden futamon indulni fog.

"Általában egy egész évre van szüksége az embernek, hogy igazán megtanuljon egy WRC-t, de ő egyszerűen beszállt és azonnal jól érezte magát az autóban" - örömkötött Makinen.

Mint ismert, Lappi 6 szakaszgyőzelemmel a legtöbb abszolút időt futotta, és a pénteki váltóprobléma nélkül talán a dobogó is benne lehetett volna. "Hatalmas potenciállal rendelkezik, nem fog sokáig tartani, hogy felérjen a dobogóra." Nem csak Makinen, hanem mi is meg vagyunk győződve, hogy jó lóra tett vele a Toyota, és nemcsak azért mert bónuszként még egy drónt is "levadászott" a Yaris WRC-vel az olasz futamon :)

Lappi nem mellesleg 2012-ben finn bajnok lett, 2014-ben Európa bajnok, 2016-ban a WRC2-t nyerte meg, lehet, hogy 2018 újra az ő éve lesz?

VAdam