l1
l2


 

Skandináviában tarol a Polo R5

Február 4.
Sikert-sikerre halmoz a havas pályákon a Volkswagen Polo GTI R5-öse, Ole Christian Veiby a norvég bajnokság második állomásán aratott győzelmet, míg rallycross világbajnok, a svéd Rali VB futamra is készülő Johan Kristoffersson a svéd sprint sorozatban immár harmadik győzelmét aratta.

Úgy tűnik, igencsak fekszenek a havas pályák a Volkswagen legújabb versenyautójának, hiszen azok után, hogy a múlt hétvégén a legendás finn szezonnyitó futamon Emil Lindholm megszerezte a futamgyőzelmet a Polo-val, most Norvégiában és Svédországban is ez az autó végzett az élen.

Ole Christian Veiby és Jonas Andersson győzelmével ért véget a Rally Hadeland, ahol egy Polo GTI R5-össel álltak rajthoz. A duó a norvég ralibajnokság második fordulóját nem is akárki előtt nyerte meg - 18 másodperccel előzték meg a tavaly még a Rally Világbajnokságon a Citroen Racing színeiben versenyző Mads Östberget és Torstein Eriksen-t.

A futam tökéletes felkészülési lehetőséget biztosított Veiby következő világbajnoki rajthoz állásához – a norvég versenyző szerint a rendkívül keskeny, csúszós és hóval borított szakaszoktól jobb terepet nem is kívánhatott volna. Magabiztosságát mutatja, hogy hatból hat szakaszgyőzelmet tudott hozni. Ez az elsőség egyértelműen pozitív hatással van a 22 éves versenyző önbizalmára – a Monte-Carlo ralin elért WRC2-es kategória harmadik helye is motiváló Veiby számára, ez a győzelem pedig még nagyobb lendületet ad neki a február 14-én kezdődő svéd világbajnoki állomáshoz. A szintén a havas VB futamra készülő Mads Ostberg is begyűjtött egy szakaszgyőzelmet, azt azonban ő is érzi, ennél a Világbajnokságon többre lesz szükség:

"A rajtpozíciónk fényében az eredmény nem rossz." - összegzett Östberg a célban. "Viszont egyáltalán nem éreztem magam otthon az autóban. Nagyon sok munka vár ránk, ha a Svéd Rallyn versenyképesek akarunk lenni, a hátralévő 2 két hét most nagyon kevésnek tűnik!"

Johan Kristoffersson és társa, Stig Rune Skjaermoen elsőségével ért véget a téli sprint Sundsvall-ban, mellyel tovább növelte címvédői esélyét a svéd az adott sorozatban. Kristoffersson, a Polo GTI R5-ösben, a két futam és a két döntő fordulóban verhetetlen volt, csupán Patrik Florin és Göran Bergsten tudott a svéd páros nyomába eredni, ám végeredményben 7,7 másodperces hátránnyal Kristoffersson mögött érkeztek célba. Ez volt egyébként Kristoffersson harmadik győzelme a Volkswagen új ügyfélautójában - a korábban a Romsjulsrally és a Bergslagen Rally elsőségét zsebelte, minek köszönhetően bajnoki címet szereztek a svéd minisorozatban.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33