l1
l2


 

Sordó győzelemmel hangolt Mexikóra

Február 25.
Győzelemmel hangolt idei első világbajnoki szereplésére Dani Sordo, a Hyundai Motorsport versenyzője a Mexikóban kapja meg először az i20 WRC-t, melyre a portugál bajnokság nyitófutamán zökkent vissza egy i20-as R5-össel a versenyzésbe.

Dani Sordo és Carlos del Barrio győzelmével zárult a portugál bajnokság idei nyitófutama, a Rali Serras de Fafe. Amint arról korábban már mi is beszámoltunk, a Hyundai spanyol versenyzője, a ezzel a versennyel készült idei első világbajnoki fellépésre, a Mexikó Rallyra. A mezőny erősségére nem lehetett panasz, hiszen Sordón kívül összesen 20 másik pilóta nevezett R5-ös autóval, a teljes mezőnyt pedig 50 páros alkotta. Sordóék sikeréhez nem férhetett kétség, hiszen a spanyol duó a megrendezett tizennégy szakaszból tizenhármat megnyertek, a célban pedig 1 perc 14 másodperces előnnyel foglalhatták el a dobogó legfelső fokát. A Rali Serras de Fafe eseményén Sordo először versenyzett az R5-össel murván, hiszen tavaly egy megjelenése volt a modellel, az augusztusi cseh EB futamon, a Barum Ralin szállt harcba.

Sordo a pénteki napon a leggyorsabb tudott lenni, így rajtpozíció tekintetében kedvére választhatott rajtpozíciót és végül a tizenkettes szám mellett döntött. Az első négy gyorsot abszolút uralta, a nap végére pedig 18 másodperces térhetett pihenőre. Szombaton az elsőként teljesítette a gyorsokat, mely ugyan külön kihívást jelentett, de ez sem törte lendülte a spanyolnak, és tovább növelte előnyét az élen.

Dani Sordo és a Hyundai Motorsport a versenyhétvégén szorosan együttműködött a Hyundai Portugal egyesületével, egészen pontosan Armindo Araújo-val és Bruno Magalhaes-sel, akik végül a hetedik illetve a hatodik helyen végzettek.

Dani Sordo: "A Rali Serras de Fafe-n szerzett győzelem megmutatja a Hyundai i20 R5 erejét és versenyképességét, és időben megadja nekem a bizalmat a mexikói futamra. Tavaly a Barum Ralin aszfalton vezethettem először az R5-öst, most pedig murván bizonyíthattam vele, és azt kell mondjam, nagyon tetszett. Mindezek mellett pedig nagyon jó érzés volt ilyen gyönyörű helyen versenyezni. Nagyon sok támogatást kaptunk a portugál rajongóktól és azoktól a szurkolóktól, akik Spanyolországból átutaztak, hogy megnézzék a ralit - csodálatos volt látni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33