l1
l2


 

Tizenhat R5-ös Veszprémben

Június 26.
Közel nyolcvan páros részvételével rajtolhat el az idei Veszprém Rallye, ahol nem kevesebb, mint tizenhat R5-ös autó autó szállhat harcba a pontokért, többek között Benik Balázzsal és Klausz Kristóffal.

Nem töltenek hosszú nyári szünetet az országos bajnokság érintett kategóriájának szereplői - a Rallye1, az ORC és a Rallye2 résztvevői július 6-án egy versenynappal számolva feszülhetnek egymásnak a sorozat negyedik állomásának keretében. A 26. Taxi4 Veszprém Rallye-n a már korábban napvilágot látott versenykiírás alapján egy napon mérkőzhetnek meg a résztvevők a bajnoki pontokért, ám a héten megjelent nevezési lista igazán csábítóan hathat azokra a nézőkre és érdeklődőkre, akik a nagyjából 24 órás elfoglaltság miatt esetleg még gondolkodtak az esemény megtekintésén.

A nagyok között természetesen az R5-ös kategóriát övezi a legnagyobb érdeklődés, mely modellel a hét közepén megjelent nevezési lista alapján tizenhat páros vág neki a veszprémi murvának. Fölényben a Skodások képviselete lesz, melyből kilencet láthatunk majd – a cseh márkát a Fordos mezőny követi hat Fiestával, míg a Citroen jóvoltából egy C3 R5-öst láthatunk Velenczei Ádám irányításával.

Ford részről hatalmas elánnal várja a rajt pillanatát az a Hadik András, aki a szezon első felét nehézkesen kezdte, ám az előző székesfehérvári futamon ismét a régi formájában tündökölt. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen számos kiválóság fogja megnehezíteni a miskolci versenyző dolgát - hasonló autóval toporog majd a rajtvonalnál Turán Frigyes, Klausz Kristóf, ifj. Kiss László, Lencse Zoltán és Kovács Antal. A kék oválosok minden bizonnyal komoly harcokat fognak nemcsak egymással megélni, hanem a Skodások képviseletével is – cseh márkával várja a murvás kilométereket többek között a jelenleg bajnoki címre esélyes Vincze Ferenc. Fabia R5-öst választott továbbá társául még Bútor Róbert, Osváth Péter, Várkonyi Szabolcs, Trencsényi József, Ollé Sándor, Balogh János, Botka Dávid és Benik Balázs is.

Ahogy már megszokhattuk, a Rallye1 mellé csatlakozik az ORC mezőnye, mely kategóriában szintén számos érdekesség ígérkezik. Egy Mini Countryman WRC-t visz táncba Csík Zoltán, illetve feltűnik az a Hevesi István is a Mitsubishi Lancer Evo-val, aki fehérváron páratlan tempóval és eredménnyel hívta fel magára újból a figyelmet.

A 26. Taxi4 Veszprém Rallye nevezési listája – Rallye1, ORC

A 26. Taxi4 Veszprém Rallye nevezési listája – Rallye2

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33