l1
l2


 

Solberg ismét meglepte a világot

Július 15.
Újabb szenzációs eredménnyel hívta fel magára a figyelmet Oliver Solberg, a norvég tini versenyző azok után, hogy Lettországban elverte az EB mezőnyt, a múlt hétvégén a számos VB sztárt felvonultató Észt Ralin aratott rajt-cél győzelmet az R5-ös mezőnyben.

Ismét remek hétvégét hagyott maga után a Volkswagen Motorsport norvég és német delegációja – Oliver Solberg az észt futamon győzedelmeskedett kategóriájában, Marijan Griebel pedig a luxembourgi megmérettetésen nem akadt ellenfelére a Polo Gti R5-ös társaságában.

Észt Rally Bajnokság- Oliver Solberg nyerte az RC2 osztályt a Polo GTI R5-össel

Oliver Solberg és Aaron Johnston a Volkswagen Polo Gti R5-össel az RC2-es kategóriában sikeresen learatta a babérokat az észt bajnokság elmúlt hétvégi fordulóján. A páros összetettben sem szerepelt rosszul – a világbajnokság főszereplőit, a WRC-ket követően az abszolút hetedik helynek örülhettek. A 17 éves Solberg, aki nem mellesleg a legendás Petter Solberg fia, nagyszerű munkát végzett a 151 versenykilométert magába foglaló gyorsasági szakaszokon, és öt alkalommal kategóriájának legjobb idejét futotta egy nagyon erős mezőnnyel büszkélkedő kategóriában. A norvég végül majdnem másfél percet adott a második helyen érkező Rainer Aus és Simo Koskinen duónak, akik észt színekben és egy Skoda irányításával tudták le az elmúlt hétvége küzdelmeit.

"Abszolút hihetetlen eredmény ez számunkra. Soha nem számítottunk ennyire magabiztos győzelemre." - mondta Solberg a célceremónia ünnepsége után. "A futam elején megszereztük a legelőkelőbb pozíciót, majd végig azon dolgoztunk, hogy ezt megtartsuk. Próbáltunk nem vállalni nagyobb kockázatot, ám a tizedik részen egy ugrató picit azért megijesztett, ami egy kicsit erősebb volt a vártnál. Szerencsére végül minden jól alakult, nagyon boldogok vagyunk. Nagy köszönet Aaron-nak és az egész csapatnak, akik nagyszerű munkát végeztek."

Rally Luxembourg - Griebel luxemburgi mesterhármasa a Polo Gti R5-ösben

Marijan Griebel és Johny Blom lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Volkswagen Polo GTI R5-ben a Rally Luxembourg-on, és egy igazán domináns abszolút győzelmet aratott a páros. A BMA Autosport színeiben versenyző kettős közel két és fél perces elsőségre tett szert a tíz szakaszt és 130 kilométert jelentő aszfaltos ralin. Ez volt a harmadik győzelme Luxemburgban a 29 éves Griebel-nek, aki az Európa Bajnokság futamain is a Polo GTI R5-össel szerepel. "Nagyszerű autóval teljesítettük a hétvégét, kiváló formában volt a Polo!" - kezdte gondolatait Griebel. 'Nagyon jó érzés gyorsasági szakaszokat nyerni. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak a fantasztikus támogatásért. Habár a mesterhármast most megünnepelhettem, nem lenne ellenemre egy újabb győzelem 2020-ban."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33