l1
l2


 

Újra WRC-ben Valtteri Bottas

Július 23.
A januári debütálást követően egyre nagyobb érdeklődéssel tekint a rallysportra Valtteri Bottas – a Forma 1 népszerű versenyzője idén már versenykörülmények között is próbára tette magát egy Fiesta WRC-vel, a napokban pedig a Toyota Yaris WRC-t is kipróbálta.


Fotó: WRC.com

Az elmúlt hét péntekén Valtteri Bottas a januári szereplést követően ismét raliautóba pattant - a Forma-1-es versenyző számára úgy tűnik, egyre kedveltebbé válik ez a fajta sportág, így nem véletlen, hogy a letudott tesztkilométerek után pletykaszinten újból felmerült egy rajthoz állási lehetőség a rali berkeiben. Bottas egészen pontosan egy Ford Fiesta WRC-vel debütált még januárban az Arctic Lapland Rally-n, ahol az ötödik helyen végzett, és azóta már a Fiesta R5-ösét is táncba vihette egy teszt keretében Franciaország déli részén.

autós tudását egy igazán tapasztalt navigátor, Timo Rautiainen társaságában. Kaj Lindström, a Toyota sportigazgatója elmondta, hogy Bottas számára csupán egy lehetőséget adtak, amivel élt a Mercedes versenyzője – a Yaris WRC-t a megszokott tesztpályán minden kötöttség nélkül vihette táncba, természetesen csak azután, hogy Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke teljesen felkészült Jyvaskyla erdei szakaszaira. "Nincs szerződésünk Valtteri-vel." - jegyezte meg Lindström. "Az Arctic Ralin jól érezte magát, és mivel nekünk van a legjobb autónk, ezért a Yaris-t ki szerette volna próbálni. A tesztautóval teljesíthette a távot azután, hogy versenyzőink letudták a munkát a soron következő, számunkra hazainak számító esemény előtt.”

A Toyota Gazoo Racing igazán nagy lelkesedéssel készül a számára hazainak számító futamra - a felkészülés előtt több ismert személyt is be szerettek volna vonni a Yaris WRC mindennapjaiba. Valtteri Bottas számára is pontosan emiatt adatott meg lehetőség a tesztre, ám az elmúlt hét péntekén nemcsak ő, hanem Juha Kankkunen is volán mögé pattanhatott, melyről egy videót is készítettek az északiak:

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33