l1
l2


 

Mumus marad e Finnország a Hyundai számára?

Július 29.
Bizakodva tér vissza a nyári szünetről a Hyundai Motorsport - a csapat vezeti a gyártók bajnokságát, és nem titkolt célja, hogy Craig Breen segítségével növeljék előnyüket az élen.

Felfrissülten tér vissza a több hetes pihenőről a Hyundai Motorsport a világbajnokság kilencedik futamára – a finn rajt előtt a márka negyvennégy ponttal uralja a gyártói táblát, és határozott céllal, azaz előnynövelési szándékkal vág neki a Jyvaskyla központú küzdelmeknek. Az előző, szardíniai szereplés egy győzelmet és egy harmadik helyet hozott, mely tovább motiválja az egyesületet a siker hajszolására.

A Neste Rally Finland az ötödik egymást követő murvaverseny, a fin forduló különlegessége, hogy a leggyorsabb a naptárban és tele van látványos ugratókkal. A tempó miatt egy apró hibáért is igen komoly árat lehet fizetni, így minden páros a pontosságra szeretne törekedni augusztus első hétvégéjén.

A Hyundanak eddig nem ment túl jól ezeken a pályákon, ezért a csapat váratlan döntésre határozta el magát, és az idei évben egy ötödik párosnak is lehetőséget biztosít az i20 WRC-ben. Érkezik Craig Breen és Paul Nagle a Hyundai i20 Coupe WRC-vel, aki mellett az állandó szereplők közül a Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul és Andreas Mikkelsen / Anders Jaeger-Amland duó jut szóhoz.

Természetesen mindhárom párosnak lehetősége nyílt arra, hogy a rali előtt felkészüljön a finn utakra. Sőt, Breen és Mikkelsen versenykörülmények között tehette ezt meg, hiszen mind a ketten részt vettek a Rally VB promóciós rendezvényén, az Észt Rallyn, ahol Mikkelsen a második, Breen pedig az ötödik helyet szerezte meg.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatvezetője: "Visszatérve a nyári szünetből felkészülve várjuk a kihívásokat, melyet a szezon második fele tartogat. Finnország az eddigi tapasztalatok alapján nagyon komoly izgalmakat ígér, amelyet nem szabad félvállról vennünk. Felállás tekintetében egy kis változáson estünk át- Craig és Paul tapasztalataival támogatjuk bajnoki erőfeszítéseinket Thierry és Andreas rajthoz állása mellett. A trió összeállításán kívül keményen dolgoztunk az i20 Coupe WRC-n is, hogy felkészítsük Finnország nagysebességű kavicsos útjaira."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A belga duó a bajnokság harmadik helyéről várja a folytatás, hét ponttal elmaradva az elsőtől
  • Erős szereplés és a lehető legtöbb pont begyűjtése a cél a finn hétvégén

Neuville: "Finnország egy komoly kihívást jelentő esemény, ahol nagyon élvezem a versenyzést. Nagyon jó érzésem van az autóban, és ez egy olyan helyszín, ahol van egy kis plusz adrenalin a hatalmas ugratások után. Ez az, amit igazán szeretünk, és remélem, hogy ez az idei futam végre meghozza az áttörést csapatunk számára, mivel célunk, hogy megvédjük a gyártói pozíciónkat ponttáblázat élén. Számunkra pedig az egyéni pontok is nagyon fontosak, hiszen csupán héttel vagyunk elmaradva az első helytől."

Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (#89 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A szardíniai dobogó után igazán motiváltan érkezik a finn rajthoz a norvég kettős
  • Észtországban a második hellyel hangolódott rá Mikkelsen és Jaeger a finn pályákra

Mikkelsen: "Finnországban az út profilja nagyban különbözik a többi ralitól: a felület nagyon kemény, az utak nagy része meglehetősen széles és nagyon gyors, sok vak résszel és ugrással, ezért nagyon elkötelezettnek kell lennünk, és teljesen meg kell bíznunk a jegyzeteinkben. Amikor az érzés jó, ez a világ legszebb ralija, de ha nem, akkor ez a legrosszabb hely a földön. Bízom benne, hogy Szardíniához hasonlóan az élmezőnyben tudunk majd harcolni a pontokért."

Craig Breen/Paul Nagle (#42 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az ír páros először lesz jelen világbajnokságon az i20-as WRC-vel
  • Breen 2016-ban a dobogón ünnepelhetett Finnországban

Breen: "A finn rali nagyon közel áll a szívemhez. Ez az esemény, amit a legtöbbet teljesítettem, és idén már tíz éve, hogy először versenyezhettem itt. Számos csodálatos emlékem van a karrierem kezdetéről és az első dobogóról, melyet 2016-ban sikerült megszereznem. Élvezetes a futam, hiszen gyönyörű erdőkben hatalmas tempókkal száguldozhatunk. Kíváncsian várom, mire leszek képes a számomra már ismert terepen egy új autóval."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33