l1
l2


 

Meeke: "Megérdemeltük már ezt a második helyet"

Augusztus 29.
Kris Meeke Toyota színekben első dobogós helyezését ünnepelhette a világbajnokság német állomásán. A brit versenyző kitartása a második helyet jelentette, mely külön kedves a Toyota Gazoo Racing szemszögéből is.

Kris, gratulálunk a dobogós eredményhez a Toyotával - a legjobb eredményed ebben az évben, és az első dobogód a csapattal. Milyen érzések kavarognak benned a hétvégével illetve az eredménnyel kapcsolatban?

Meeke: "Szép dolog történt velünk. Különleges élmény a hármas győzelem, hogy őszinte legyek. Ez nem gyakran történik meg. Erős hétvégénk volt, melyhez azt gondolom, szükségesek voltak a finn kilométerek és tapasztalatok is augusztus elején. Nem igazán mondhatnám el, hogy a rajtban duzzadtam volna az önbizalomtól. De nekivágtunk, és fokozatosan növeltük a tempót. Úgy tűnt, hogy egész pénteken, majd szombat reggel is képesek vagyunk harcolni Sebastien Ogier-rel. Nem voltak nagy tapasztalataim a szombat reggeli szakaszokról - csak egyszer tudtam le őket vizes körülmények között, 2017-ben. Szóval örültem annak, hogy mindezek ellenére a címvédővel harcolhatok. Aztán jött a Panzerplatte és Seb defektje, ami véget vetett a nagy harcnak közöttünk. Az eredmény nagyon jól jött, és örülök, hogy részese vagyok e hármas győzelemnek."

Nagyszerű időt láthattunk Tőled a szombati esti Panzerplatte részen. Kívülről úgy tűnt, jól érzed magad az autóban. Számítottál a szakaszgyőzelemre?

Meeke: "Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a második körre mindig tisztább a Panzerplatte. Elsődleges célom az volt, hogy Seb-hez képest megpróbáljak jobb időt hozni, és nem feltétlen azt néztem, hogy Jari-Matti hogyan áll tőlem az abszolútban. Jól éreztem magam az autóban. Ha pedig így van, akkor nincs okom arra, hogy ne profitáljak belőle. Nem könnyű rész, láthattuk, hogy Thierry és Seb is defektet kapott, így tényleg minden pontra oda kellett figyelni. Tiszta rali volt, erős szakaszidővel, és azt hiszem, megérdemeltük már ezt a második helyet."

Említetted, hogy Finnország után picit csökkent az önbizalmad. Nyilvánvalóan most fordult a kocka. Milyen tervekkel készülsz Törökországra?

Meeke: "Nem tudom, várnom kell még egy kicsit, hogy tisztán lássak, hiszen először a pályabejáráson kell túllennem ahhoz, hogy teljes képet kapjak az eseményről. Csak tévén keresztül követtem az ott történteket, és először meg kell tapasztalnom személyesen a körülményeket. Ahogy Ott is mondta, fontos a megfontoltság, nem feltétlen az állandó szakaszgyőzelem jelentheti a török sikert. Bizonyára kicsit nehezebb lesz nekem, mivel nem voltam ott tavaly, de majd meglátjuk."

Seb, gratulálunk az eredményhez. Hogyan érzed magad így a csapattársak körében?

Seb Marshall (Kris Meeke navigátora): "Igen, ahogy Kris és a srácok mondták, elképesztő érzés ott lenni a dobogón az egész csapattal együtt. Erőfeszítésekkel teli hétvégén van túl mindenki. Kemény hétvége volt. Nagyon megkönnyebbültem, hogy őszinte legyek ezzel a második hellyel. A Panzerplatte külön érdekesség volt, hiszen mindig olyan érzésem volt, hogy defektet kaptunk – de szerencsére csak az útfelület tréfája volt. Ez egy olyan esemény volt, ahogy könnyű hibát ejteni. Részünkről minden jól alakult, aminek nagyon tudok most örülni."

Tanak: "Elfogadtam volna a második helyet is"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33