l1
l2


 

A WRC2-ben folytatja a Citroen Racing

Január 10.
A Citroen Racing folytatja pályafutását a Rali Világbajnokságon, igaz egy szinten lejjebb, mint korábban. A franciák Monte-Carloban kezdik a szezont, ahol az első lépést szeretnék megtenni a bajnoki cím felé vezető úton.

A Citroen Racing királykategóriás egyesülete ugyan visszavonulót fújt a rali krémjéből, eggyel kisebb osztályban azonban továbbra is képviselteti magát a francia egyesület. A Citroen C3 R5-össel és a PH Sport-tal karöltve Mads Östberg a WRC2-esek között bizonyíthat, míg Yohan Rossel a PSA Motorsport segítségével a WRC3-as egységekkel mérheti össze tudását. A Rallye Monte-Carlo továbbá Nicolas Ciamin és Eric Camilli is egy-egy R5-ös Citroennel száll harcba. A privát indulókat is beleértve, összesen hat C3 R5 rajtolhat el a világbajnokság klasszikusának 87. kiadásán.

A Citroen Racing emellett támogatja az ígéretes francia pilótát, Yohan Rosselt is, aki a 2019-es francia rali bajnokság győztese volt. A 2018. évi 208 RALLY KUPA győzteseként Yohan teljes kampányt szerzett nemzeti sorozatában 2019-ben, és a bajnoki cím megmutatta potenciálját és akaratát. A 24 éves versenyző 2020-ban az Equipe de France FFSA csapatának tagja lesz, és hat WRC3 futamon vesz részt azzal a céllal, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön. Benoit Fulcrand navigálásával programja a Rallye Monte-Carlo-val meg is kezdődik, majd Portugáliában, Olaszországban, Finnországban, Németországban és Nagy-Britanniában versenyezhet idén.

Mads Östberg és navigátora, Torstein Eriksen, akik a PH Sport színeiben állhatnak rajthoz, nyolc WRC2-es szereplést terveznek az idén. A norvég kettős immár jól ismeri az autót, miután a WRC2 Pro 2019-es szezonjában Spanyolországban kategóriagyőzelmet ünnepelhettek. Mindezek mellett Mads jelentős tapasztalattal rendelkezik a világbajnokságon, több mint tíz éves karrierjének köszönhetően. A skandináv srácok Rossel programját lemásolva még két plusz eseménnyel kalkulálhatnak - Svédországgal és Japánnal.

A 2020-os Rallye Monte-Carlo eseményén négy másik C3 R5-ös is a résztvevők között lesz, köztük ott lesz Nicolas Ciamin is, aki szintén hat WRC3-as versenyt tervez ebben a szezonban. Yoann Bonato folytatja a listát, aki a Citroen Racing műszaki részlegével együttműködve jelentős mértékben hozzájárult az autó fejlesztéséhez. Idén több futamot céloz meg, bár a pontos beosztás még nem történt meg. Eric Camilli mellett még Pepe Lopez fog egy francia csodát harcba vinni a franciák szezonnyitó állomásán.

Yohan Rossel (WRC3): "Nagyon örülök, hogy folytatom a kalandomat a PSA Motorsporttal, az FFSA támogatásával. A Citroen és a Peugeot bajnokságainak köszönhetően sikerült továbblépnünk a létrán, és hálásak vagyunk, hogy a Citroen, a Total és a Michelin segítségével az első teljes világszínvonalú szezonunkat élhetjük át. Annyit kell még tanulnunk, és a célunk, hogy a problémákat megfelelően le tudjuk kezelni, és jól eredménnyel zárjunk év végén. Örülök, hogy Mads is köztünk van. A világbajnokságon szerzett tapasztalata nyilvánvalóan nagy segítséget nyújt, különösen Monte-Carlo-ban, ahol a gumiabroncsok választása nagy kihívás. A tavalyi évben megnyertem a kétkerekesek kategóriáját ezen a rendezvényen, és nagyon várom, hogy megnézzem, mit tudok felmutatni négykerék meghajtással."

Mads Östberg (WRC2): "Nagyszerű, hogy a csapat minden tagjával folytatjuk a közös munkát. Az elmúlt évben keményen dolgoztunk az autón, főbb fejlesztésekkel - a fékekkel, a felfüggesztéssel és a motor teljesítményével kapcsolatban. Ez akár előnyünkre is válhat 2020-ban. Torstein-nel egy a célunk, hogy minél több fordulót nyerjünk, és megszerezzük a címet. Nagyon örülök annak is, hogy egyesítjük erőinket a márka képviseletében Yohan-nal. Mindig jó dolog, ha van egy csapattársad. Alig várom, hogy megkezdjük Monacoban a szezont. Mindent megteszünk azért, hogy erős eredményt érjünk el."

Didier Clément (Citroen Racing - ügyfél versenymenedzser): "A múlt szezonban a C3 R5-ösön végzett munkánk lehetővé tette számunkra, hogy számos győzelmet elérjünk. A 2020-ra kitűzött céljaink a fejlődés lendületének fenntartása, a sport vezető nemzeti és nemzetközi bajnokságán való részvételünk fokozása, és versenyzőink számára a C3 R5 sikerességéhez szükséges eszközök biztosítása. A Rallye Monte-Carlo már régóta ikonikus esemény a Citroen számára, és nagyon örülünk, hogy élvezhetjük Mads Östberg tapasztalatát és sebességét, aki a tehetséges Yohan Rossellel fog összeállni. A szezonnyitó eseményen négy másik márkatárs csatlakozik hozzájuk, akik ugyanolyan elszántak és versenyképesek, mint ők. Nyilvánvalóan elégedettek vagyunk a C3 R5 népszerűségével, és kíváncsian várjuk, hogy ez a rangos, de ugyanakkor szigorú rali mit fog jelenteni a modell számára."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33