l1
l2


 

Ingram harcba szállna az EB címvédésért

Május 29.
Az Európa Bajnokság tavalyi bajnok párosa, Chris Ingram és navigátora, Ross Whittock a sorozatban idén még nem tudott bizonyítani a futamok halasztásai miatt, ám immár nem titkolt céljuk hogy idén megvédjék a Nyíregyházán megszerzett Európa Bajnoki címet.

Chris Ingram valósággal berobbant a kontinens viadalra, azok után hogy drámai csatában, a szezonzáró Rally Hungary utolsó métereig tartó küzdelemben, bő 50 év után első brit párosként állhattak fel a csúcsra a sorozatban.

Ingram és Whittock voltak a sztárvendégek az ERC - The Stage (A szakasz) premierjén az elmúlt héten. A kommentátor, Julian Porter kihasználta a lehetőséget, hogy Ingramtől megkérdezze a közelgő szezonra vonatkozó terveket, amely a koronavírus világjárvány miatt jelentős késéssel, Olaszországban tud csak elrajtolni.

"Teljesen készen állunk a visszatérésre, sőt, a címünket is meg akarjuk védeni!” - mondta a 25 éves Ingram, aki korábban még a Világbajnokság WRC3-as bajnokságában szerette volna folytatni pályafutását.

"Meglátjuk, mi történik az elkövetkező néhány hónapban. Nyilvánvaló, hogy a koronavírus minden ember életét átalakítja és átértékeli. Nagyon várjuk a visszatérést a sorozatba, és nem titkolt célunk, hogy nyerjünk pár futamot, mert úgy gondoljuk, hogy nagyon sok befejezetlen ügyünk van még.”

"Mivel nem nyertem versenyt, sokan megkérdezték, vagyok-e olyan gyors, mint mondjuk Lukjanuk? Én úgy érzem, megtettem, amit tennem kellett. Nem kockáztathattam semmit. Nagyon szeretnék visszamenni és megmutatni nekik, hogy nekem is van komoly tempóm."

Ingram elsőszámú célja továbbra is a világbajnokságon való részvétel, de örömmel tekint az EB címvédelme elé is. Hangsúlyozta, hogy a folytatáshoz elő kell teremtenie a szükséges anyagi forrásokat, ha ez sikerül továbbra is a Toksport WRT-vel közösen tervezik a versenyzést. "Még mindig támogatókat keresünk, és a vírus nyilvánvalóan jócskán beleszólt a dolgok alakulásába." - mondta Ingram. "Remélhetőleg az, amit a tavalyi évben elértünk, segíteni tud majd minket az elkövetkezendő hetekben. Biztos vagyok benne, hogy találunk egy utat, amin magabiztosan folytathatjuk karrierünket.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33