l1
l2


 

Az M-Sport is részt vesz az EB szezonnyitón

Július 7.
Az M-Sport Ford csapata is csatlakozik a hónap végén megrendezésre kerülő Rally di Roma Capitale mezőnyéhez, a britek egy Fiesta WRC-vel és egy R5-össel érkeznek az örök városba.

Az M-Sport Ford World Rally Team két versenyzőpáros rajthoz állásával megerősítette a Rally di Roma Capitale versenyét. A „Pedro” néven, hazájában igen jól ismert versenyző egy Ford Fiesta WRC-t vehet kezelésbe az „All Stars” WRC kategóriájában, ahol a Hyundai versenyzői, Dani Sordo és Pierre-Louis Loubet is szerencsét próbál (akik mindketten i20 Coupe WRC-vel színesítik majd az olasz futam mezőnyét).

Közben Adrien Fourmaux is visszatér a Fiesta R5 MkII kormánya mögé, miután győztesként zárta a Malcolm Wilson Rallyt márciusban – ezúttal pedig európai szinten is bizonyítani szeretne.

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson a dirtfish.com-nak a következőket mondta el: "Fantasztikus dolog, hogy végre versenyre készülhetünk. Normál esetben Róma nem feltétlen a WRC-kre összpontosít, de örülünk, hogy egy külön kategóriában Pedro jóvoltából ott lehetünk a mezőnyben. Az R5-ösök között Adrien lesz az, akinek szoríthatunk. Csapatként és vállalkozásként elengedhetetlen, hogy visszatérjünk a szakaszokra, és megmutassuk, mit tudnak az autóink, és hogy miért kellene az embereknek Fiestát vásárolni."

"Pedro" komoly szerepet játszik az olasz rallysportban, ugyanis 2017-ben és 2018-ban hazai szinten kampányt folytatott egy Hyundai i20 WRC-vel. 2020. július 24-26. között pedig a kék oválra váltva az Európa Bajnokság szezonnyitó eseményén ismét magára öltheti versenyruháját értékes kilométerek és a sikeresség reményében.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33