Nevezési rekord a Finn Rallyn

Június 29.
Minden idei csúcsot megdöntött a Neste Rally nevezési listája. A rallysport.hu Wolrd Tour 2011 következő állomásán 124 páros száll harcba, a mezőnyben 4 gyári csapatot, 21 WRC-t, 14 S2000-es és két magyar párost találunk. A Volkswagen Skodáit Andreas Mikkelsen és Joonas Lindros kapja.

A legtöbb World Rally Cart ezúttal is a Ford adja, mivel elkészült egy újabb Fiesta így Finnországban már 11 lesz belőlük. Köszönhetően annak, hogy a Szardínia Rally után visszatér a Mini gyári csapata, összesen 6 John Cooper Works WRC áll rajthoz, ezzel megelőzik az ötautós Citroeneseket. Jyvaskylában mutatkozik be a Volkswagen gyári csapata, a Polo WRC-re sajnos még várnunk kell, ezért két S2000-es Skoda Fabiaval mutatkoznak be. Az autókat a norvég Andreas Mikkelsen és a finn Joonas Lindrost vezetheti. A Finn Rallyn a nagyok mellett az SWRC, a PWRC és az FIA akadémistái is pontokért harcolnak.

Turán Frici mellett még egy magyar párosért szoríthatunk, 89-es rajtszámmal egy EVO IX-es Mitsubishiben a skandináv pályák szerelmese, Szabó Zoltán és Kerék István is ott lesz a rajtnál.

Neste Oil Rally Finland 2011 nevezések (PDF)

Al-Attiyah a Volkswagen első pilótája
Ogier nyerte az Akropolisz Rallyt
Al-Attiyah nem adja fel!

Fri