Wilson: "Nincs ajánlatunk Ogier-nek!"

November 17.
M-Sport főnök Malcolm Wilson továbbra is a Ford világbajnokságban maradásáért csatázik. A szerződés miatti bizonytalanság a háttérbe szorítja a pilótakérdést.

Jön, vagy nem jön? A kérdés, hogy Ogier a következő évben a Fordnál vezet, vagy sem elhomályosítja a frissen nyilvánosságra hozott hírt, miszerint Hirvonen a Citroennél folytatja. A francia kilátásai a jövőre nézve kritikusak, miután Hirvonen úgy döntött beül másodiknak Loeb mögé.

Hogy Ogier aláír-e az M-Sporthoz az jelenleg másodrangú Malcolm Wilsonnak, aki azon küzd, hogy a Ford maradjon a vb-n. "Még mindig tanácskozunk és rengeteg aspektust megtekintettünk már. Remélhetőleg a közeljövőben megszületik a döntés.” mondta Wilson a wrc.com-nak. Ennek megfelelően cáfolta az ajánlatot Ogierért. "Egyáltalán nem vagyok abban a helyzetben, hogy ajánlatot tegyek neki, de az nem titok, hogy beszélünk egymással."

A zajló egyeztetések a Forddal még a Hirvonennel folytatott munkára is hatással volt, árulta el Wilson: "A szerződésében volt egy opciónk rá, de most a legfontosabb,hogy a Fordot a vb-n tartsuk. Az opció lejárt és a menedzsmentje természetesen az ő karrierjét tartotta szem előtt. Sajnálatos, de meg tudom érteni az ő helyzetüket is.”

Wilsonnak azzal is számolnia kell, hogy a Ford jegeli a vb-s szereplését és félgyári csapatként tud csak szerepelni. Ennek megfelelően nagyon fontosak számára az anyagiak. "Természetesen megpróbálom a lehető legerősebb pilótapárosítást összehozni, de sok dolgot kell lefedni. Természetesen a legfontosabb a pilóták fizetése, és erre akkor tudunk visszatérni, ha már túl vagyunk a jelenlegi helyzeten.”

Jari-Matti Latvala biztosította a Fordot a lojalitásáról, és Solberg is többször felajánlotta, hogy hozná a saját szponzorait egy közös munka esetén, hogy végre ne kelljen neki privátként versenyeznie. "Minden attól függ, hogy milyen döntést hoznak. Remélhetőleg egy hosszú távú tervet készíthetünk, ha nem, akkor át kell gondolnunk az egészet.” végül semmi konkrétat nem árult el: "Mindenki láthatta, hogy volt néhány jó eredményünk a Fordos pilótáktól Walesben, tehát azért van számos lehetőségünk."

Power-Stage a Copacabanán
Beállításokat barátnőért
Hirvonen a Citroennél folytatja

Kígyó