l1
l2


 

yf sfdd

 

Ogier: Meeke megérdemelte a győzelmet

Március 14.
Az M-Sport csapata ezúttal sem maradt ki a jóból, hiszen Sebastien Ogier és Julien Ingrassia ismét dobogóra vezényelte a Fiesta WRC-t. A francia páros a Mexikóban gyűjtött 22 ponttal három futam után ismét az összetettbeli ponttábla éléről várja a folytatást.

Seb, a futam második helyének és a power stage pontoknak köszönhetően vezeted a bajnokságot. Mennyire tudsz örülni most ennek a ténynek?

- Természetesen nagyon boldog vagyok. Nehéz helyzetben kezdtük az első versenynapot, de kedvünkre autózhattunk és nagyokat harcoltunk Kris-szel. Elsősorban most gratulálni szeretnék Krisnek, Paulnak és a Citroennek a győzelemhez, kiválóan autóztak! Nagyon erősek voltak a hétvégén, nem tudtam megszorongatni igazán őket. Az utolsó szakaszon történt eset ellenére is úgy gondolom, megérdemlik ezt az első helyet.

Úgy gondolod, hogy aszfalton is versenyképes tudsz lenni?

- Véleményem szerint a Ford versenyképesebb tud lenni aszfalton, mint murván. Ennek fényében pedig reménykedve várom Korzikát.

Azért neked is becsúszott egy-két hiba...

- Voltak pillanatok, amikor nem tudtam kihozni a maximumot az autóból, így néhány hiba belecsúszott a hétvégénkbe. Igazából ezt annak a számlájára írom, hogy még mindig nem érzem igazán az autó egyensúlyát. A technikás részeken még mindig lassabb vagyok a kelleténél. Most jön majd egy teszt és ismét egy verseny, melyek mellett remélem, hamarosan otthon érzem magam az autóban, és bizonyíthatunk.

Julien, mit gondolsz a hétvégéről:

- Örülünk ennek az eredménynek. Elég sok eső volt a hétvégén, ami nem jellemző a mexikói futamra, így ezt figyelembe véve jót autóztunk, jót harcoltunk. Most a korzikai aszfalt jön, amire szintén a lehető legjobban szeretnénk felkészülni.

Neuville irigyli igazán Meeke-t
Kris Meeke nyerte a Mexikó Ralit

Lara