l1
l2


+

 

Meeke: "Jól mutatott volna két Citroen a dobogón"

Március 15.
Vegyes érzelmekkel gondol vissza a Citroen csapata a mexikói kilométerekre. A győzelemre is esélyes csapat végül Kris Meeke jóvoltából egy harmadik hellyel zárta a hétvégét. A brit számára az utolsó versenynapon ezúttal is akadtak izgalmak, de végül minden jó, ha a vége jó.

Kris, harmadik lettél, de akár a második pozíciót is meg lehetett volna. Gondolom azért ezek a pontok nagyon jól jönnek mind a versenyzői mind a gyártói táblán. Te hogy érzed magad, csalódott vagy?

Meeke: "Őszintén szólva ez nem volt tiszta hétvége számomra. Egyszerű megforgások hátráltattak, ezen kívül szerencsére semmi komoly gond nem akadt, nem voltak igazi drámák, és mindent megtettem, amit csak tudtam. Az autó beállításai megfelelőek voltak a győzelemhez egyébként, az útviszonyok és a tempó sem hátráltatott igazán. Szombat délután azonban sorra veszítettünk egy tized másodperceket minden kilométeren Seb-hez (Loeb) képest. Nem voltam nagyon jó a hétvégén. Úgy gondolom, az autó erős, és Korzikán erős csapatként folytathatjuk majd a harcot."

Milyen érzések kerítettek hatalmába, hogy Sebastien Loeb a csapat részévé vált?

Meeke: "Azt hiszem, ez olyan, mint amikor Seb (Ogier) érkezett az M-Sporthoz. Egy olyan bajnok érkezett a csapathoz, akiben már van bőven kilométer és van pár világbajnoki címe. Felértékelődött a játék, hiszen Seb (Loeb) mondhatni a rali nagykövete. Nagyon jó volt vele együtt dolgozni. Az egész csapatnak kellő energiát adott és ezt szerintem a szakaszon is láthattuk. Egyébként ő pontosan azt tette, amit én is reméltem tőle. Először csak ismerkedett, aztán gyorsan hozzá is szokott az új generációhoz, mely tény az időeredményeiben is szépen megmutatkozott. Jó munkát végzett. Neki is becsúszott egy hiba, nekem is, pedig jól mutatott volna két Citroen a dobogón.”

A dolgok pedig jól mennek a csapatban most.

Meeke: "A csapaton belül voltak személyi változások, de nagy változások történtek a PSA Motorsporton belül, a ralicross, a rali, a Dakar és a Formula E egy tető alá került. Kellett egy kis idő a rendezkedésre. Pierre Budar például nemrég kezdte el irányítani csapatunkat, aki nagyszerű munkát végzett ezúttal is, és megvan benne a kellő motiváció a pozitív jövőképhez. Az autóban vannak módosítások, ami szerintem meg is mutatkozik. Kíváncsian várom a következő futamokat.”

Paul, egy dobogós eredmény. Az utolsó napon nagyot harcoltatok Daniékkal. Mit gondolsz a hétvégéről?

Paul Nagle (Kris Meeke navigátora): "Ez egy kiábrándító dobogós hely. Egyébként pár nap múlva biztosan másképp látom majd, hiszen tavaly a spanyol futamra nem volt ennyi pontunk, mely a bajnokság tizenegyedik állomása volt."

Mi történt az utolsó versenynap reggelén?

Nagle: "Vasárnap reggel volt egy első sebességes kanyar, ami a mumust jelentette számunkra. Jobb esetben csak eltaláljuk az út szélét, de mivel szintkülönbség volt, ezért oldalra borultunk, és a nézők tettek minket vissza. Kár volt érte, de azt mondom, rosszabb is lehetett volna."

Sordo: "Jó ez a második hely!"
Ogier egyik legjobbbját nyújtotta Mexikóban

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33