l1
l2


 

yf sfdd

 

Meeke megmutatta mire képes a C3 WRC

Március 14.
A világbajnokság harmadik futamán a harmadik márka szerzett győzelmet. A Citroen az eddigi halvány teljesítmény után összekapta magát és Mexikóban a dobogó legfelső fokán zárt a C3 WRC. Ugyan Meeke okozott izgalmakat csapatának, de mindenki örömmel gondol vissza a hétvégére.

Kris, hihetetlen rali volt! Szinte hibátlan mexikói megmérettetést tudhatsz magad mögött, de a power stage-en hajszálon múlt, hogy minden odalegyen.

Igen, belátom, egy buta hiba volt. Rátapostam a fékre, és megcsúsztam, nem tudtam már irányítani az autó, és az út menti árokba csúsztam. Majd bekerültem a nézők autói közé, és pár másodperc eltelt, míg megtaláltam a kivezető utat. Az autónak nem esett baja, csak időnk fogyott, ami akár a vesztünket is okozhatta volna.

Idegtépő pillanat volt, hibáztam, belátom. A legfontosabb dolog azonban most az, hogy két sikertelen futam után végre bizonyíthattunk és a C3-assal egészen a dobogó tetejéig repültünk. Az eleje nehezen indult, hiszen mindenki frusztrált volt, amiért két olyan futam áll mögöttünk amilyen… Most azonban bebizonyítottuk, hogy versenyképes az autó.

Az eredmény lehetővé tette, hogy önbizalmat újból felépítve ünnepeljetek. Javult a hangulat a csapatban?

- Az esemény előtt úgy gondoltuk, ez nem feltétlen a mi futamunk lesz, és nem pont itt tudunk majd nyerni. Pénteken sikerült 20 másodperces előnyre szert tennem, ami kicsit visszaadta lelkesedésünket, ezt követően azonban pár másodpercet elvesztettem, de még mindig az élen álltam. Seb jött nagyon rám, de szerencsére nem tudott megfogni, és a célban végre egy Citroen jelent meg elsőként.

Hogy érzed, át tudod vinni ezt a formát a következő futamra, Korzikára?

- A következő aszfalt verseny nagyon fontos lesz, mert Korzika egészen más, mint Monte Carlo. Amikor itt teszteltük a C3-ast, akkor is jól éreztük magunkat. Bízom benne, hogy itt is harcolni tudunk majd a győzelemért.

Paul, hogy érzed magad? Milyen érzés győztesként kikerülni egy ilyen drámából?

- Olyan hihetetlen az a pillanat! Rengeteg kanyart letudtunk már hasonló körülmények között, és szinte hihetetlen, hogy pont ott, pont a záró szakaszon kellett ennek történnie. Rögtön tudtuk, hogy a kiutat kell keresni, és már az lebegett közben a szemem előtt, hogy búcsút mondhatunk az első helynek. Feszültek voltunk, de a célba érkezve, ahogy megláttuk az időeredményeket kitört belőlünk az öröm!”

Ogier: Meeke megérdemelte a győzelmet
Neuville irigyli igazán Meeke-t
Kris Meeke nyerte a Mexikó Ralit

Lara